#

Verbouwing interieur kantoor TBI Holdings Rotterdam

Lees meer
Locatie
Rotterdam
Status
Gereed
Programma

Programma van Eisen, selectie ontwerpteam en bouwteam en projectmanagement kantoorverbouwing

Kenmerkend

Een zeer hoogwaardig duurzaam kantoorinterieur voor het hybride werken door TBI Holdings

 

Opdrachtgever
TBI Holdings
TBI Holdings B.V. is een concern met 19 techniek-, bouw- en infra-ondernemingen, gevestigd in Rotterdam

Rol HEVO
Programma van Eisen, selectie ontwerpteam en bouwteam, projectmanagement en directievoering kantoorverbouwing

Locatie
Wilhelminaplein 37, 3072 DE Rotterdam (Wilhelminatoren Rotterdam, 18e en 19e verdieping)

Omvang nettovloeroppervlak (nvo)
1.683 m²

Planning
Start ontwerp: 2020
Start bouw: oktober 2021
Oplevering 1e fase: februari 2022
Oplevering 2e fase: mei 2022

Architect
Buro Desk

Akoestisch adviseur
LBP Sight

Bouwkundig aannemer
J.P. van Eesteren

Installateur
Croonwolter&dros

Losse inrichting en verhuizing
Rietvink

AV-middelen
Signco

Groen
Zuidkoop

Zonwering
Kindow

De collega’s werken met veel plezier in de nieuwe omgeving. De open uitstraling van de inrichting stimuleert het menselijk contact en daarmee de samenwerking. Bezoekers van ons kantoor zijn verrast over de warme en professionele uitstraling die is gecreëerd. ir. A.J.H. (Bart) van Breukelen, voorzitter Raad van Bestuur

TBI Holdings is verantwoordelijk voor het bestuur van een groep van 20 techniek-, bouw- en infra-ondernemingen met hart voor de maatschappij, die de leefomgeving op duurzame wijze vernieuwen, inrichten en onderhouden. TBI wordt gekenmerkt door een transparante en open cultuur. Een onderneming waar samenwerking met stakeholders en tussen de bedrijven wordt gestimuleerd.

Het kantoor van de holding moet deze cultuur reflecteren, een moderne en representatieve uitstraling hebben. Een professionele uitstraling, zonder ‘over-the-top’ te zijn. Het kantoor van TBI heeft niet de functie om de onderneming te profileren richting klanten. In het kantoor moet wel herkenbaar zijn wat het DNA is, maatschappelijk bewustzijn, technisch vakmanschap, ondernemerschap.

Dit was onvoldoende herkenbaar in het bestaande kantoor op de 18e en 19e verdieping van de Wilhelminatoren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Ook sloot het werkconcept in het kantoor onvoldoende aan bij de gewijzigde, hybride, manier van werken en was de uitstraling onvoldoende uitnodigend. TBI Holdings wilde op de bestaande locatie blijven, waardoor besloten is om het kantoor geheel te gaan verbouwen en een aangepast werkconcept in te voeren.

# # # #

Fotograaf: Melanie Samat

HEVO heeft hier het eisenpakket en werkconcept voor gedefinieerd en het projectmanagement verzorgd. Belangrijke uitgangspunten hierbij waren duurzaamheid, gezonde werkomgeving, groen, flexibiliteit, ontmoeten, maar ook voldoende ruimte voor geconcentreerd werken en overleggen. 

Duurzaamheid en circulariteit zijn speerpunten in de toekomstvisie van TBI. Daardoor heeft dit een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp- en bouwproces en is gezocht naar de mogelijkheden om bestaande materialen en toepassingen goed opnieuw te benutten.

De architect heeft de bestaande (hoogwaardige) materialen verwerkt in het ontwerp, zoals de wandbekleding van de kern van het gebouw en de inleg in de vloer van het restaurant. Het natuurlijke van hout is gecombineerd met stoere materialen uit de bouwwereld, zoals staal en beton. Door veel planten toe te passen en dit door te trekken in de kleur groen, is het een warm en prettig geheel, waar alle gasten en medewerkers van TBI zich thuis voelen.

Samen met de uitvoerende partijen is gezocht naar een manier om de werkzaamheden gefaseerd, per verdieping, uit te voeren, waarbij de overlast geminimaliseerd is.

# # # # #

Fotograaf: Melanie Samat

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug