# # # #

Alma College
Almelo

Lees meer
Locatie
Almelo
Status
Gereed
Programma

Bestaande school aanpassen en verbouwen

Kenmerkend

Drie vmbo-scholen in één gebouw; met acht vmbo-profielen

Opdrachtgevers
Stichting Carmelcollege, CSG Het Noordik en OSG Het Erasmus

Gebruikers
Circa 1.000 leerlingen

Rol HEVO
Programma van Eisen, bouwmanagement en kostenmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
13.987 m²

Start opdracht
Januari 2021

Start bouw
Augustus 2022

Oplevering
Augustus 2023

Architect
LKSVDD architecten

Constructeur
Lucassen Bouwconstructies Hengelo

Installatieadviseur
Enervisie Winterswijk

Bouwfysisch adviseur
Noorman Bouw- en milieuadvies Apeldoorn

Bouwkundig aannemer
Marku Bouw B.V.

Directievoering
FMSchool

Unieke samenwerking: drie vmbo-scholen bundelen krachten in krimpregio.

De vmbo-opleidingen van Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus hebben de krachten gebundeld. De drie scholen zijn een onderwijskundige samenwerking aangegaan onder de naam Alma College. Doel van het samengaan van de drie scholen naar één school was om een sterk vmbo in Almelo te bieden.

HEVO - Verbouwing Alma College Almelo

Verbouwing

Het schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan is hiervoor verbouwd om plaats te geven aan acht van de tien vmbo-profielen. In totaal volgen er circa 1.000 leerlingen onderwijs op deze locatie. Het bestaande pand, van circa 14.000 m² bvo, moest hiervoor geschikt gemaakt worden, zonder de omvang daarbij te vergroten. De profielen Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) en Mobiliteit & Transport (M&T) zijn ingepast. Naast deze inpassing heeft er ook een verduurzaming van het gehele gebouw plaatsgevonden.

HEVO - Verbouwing Alma College Almelo
HEVO - Verbouwing Alma College Almelo

Moderne leeromgeving

Vanaf januari 2021 was HEVO betrokken bij het project met het opstellen van het Programma van Eisen, het bouwmanagement en het kostenmanagement. In diverse werksessies is samen met de verschillende vmbo-profielen en andere gebruikers het Programma van Eisen opgesteld voor de nieuwe school.

Het Alma College is één school waar in een veilige (leer)omgeving maatwerk onderwijs wordt geboden, waar ruimte is voor ieders talent en voor diversiteit. Kleinschaligheid en identiteit van de verschillende profielen komen in de nieuwe school naar voren door de onder- en bovenbouw hun eigen leeromgevingen te geven. In de gezamenlijke ruimte komen de leerlingen samen waarbij meer connectie met de buitenruimte wordt gezocht; de aula’s zijn op de begane grond gesitueerd en aan de binnentuin verbonden. 

De verbouwing is in augustus 2023 opgeleverd, zodat het Alma College na de zomervakantie van 2023 als één school intrek kon nemen in het nieuwe gebouw. 

# # # #

Fotografie: Laurens Kuipers Fotografie

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug