#

Alma College
Almelo

Lees meer
Locatie
Almelo
Status
In ontwikkeling
Programma

Bestaande school aanpassen en verbouwen

Kenmerkend

Drie vmbo-scholen in één gebouw; met acht vmbo-profielen

Opdrachtgevers
Stichting Carmelcollege, CSG Het Noordik en OSG Het Erasmus

Gebruikers
Circa 1.000 leerlingen

Rol HEVO
Programma van Eisen, bouwmanagement en kostenmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
13.987 m²

Start opdracht
Januari 2021

Start bouw
Augustus 2022

Oplevering
Juli 2023

Architect
LKSVDD architecten

Bouwkundig aannemer
Marku Bouw B.V.

Unieke samenwerking: drie vmbo-scholen bundelen krachten in krimpregio.

De vmbo-opleidingen van Het Noordik, Pius X College en Het Erasmus bundelen de krachten. De drie scholen gaan een onderwijskundige samenwerking aan onder de naam Alma College. Het samengaan van drie scholen naar één heeft als doel om een sterk vmbo in Almelo te bieden.

# # #

Verbouwing

Het schoolgebouw aan de Catharina van Renneslaan zal hiervoor worden verbouwd om plaats te geven aan acht van de tien vmbo-profielen. In totaal zullen er circa 1.000 leerlingen onderwijs op deze locatie gaan volgen. Het bestaande pand, van circa 14.000 m² bvo, moet hiervoor geschikt gemaakt worden, zonder de omvang daarbij te vergroten. De profielen Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) en Mobiliteit & Transport (M&T) bevinden zich momenteel nog niet op deze locatie en worden ingepast. Naast deze inpassing dient het gehele gebouw ook verduurzaamd te worden.

Moderne leeromgeving

Vanaf januari 2021 is HEVO betrokken bij het project met het opstellen van het Programma van Eisen, het bouwmanagement en het kostenmanagement. In diverse werksessies is samen met de verschillende vmbo-profielen en andere gebruikers het Programma van Eisen opgesteld voor de nieuwe school.

Het Alma College wordt één school waar in een veilige (leer)omgeving maatwerk onderwijs wordt geboden, waar ruimte is voor ieders talenten en voor diversiteit. Kleinschaligheid en identiteit van de verschillende profielen zullen in de nieuwe school naar voren komen door de onder- en bovenbouw hun eigen leeromgevingen te geven. In de gezamenlijke ruimte komen de leerlingen samen waarbij meer connectie met de buitenruimte wordt gezocht door de aula’s naar de begane grond te brengen en aan de binnentuin te verbinden. Daarnaast krijgt het gebouw meer nadruk op de entree door hier een luifel als gebaar aan toe te voegen. Zie onderstaand filmpje voor een impressie van de nieuwe school.

Logo Alma College.jpeg
Impressie nieuwe school

Na de aanbesteding van het ontwerpteam is de ontwerpfase inmiddels in volle gang. De bouw gaat in augustus 2022 van start. De oplevering staat gepland begin juli 2023. Goede communicatie en samenwerking is in dit project essentieel om binnen een korte tijd een passend gebouw voor de nieuwe school te realiseren. 

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug