#

Stadskantoor
gemeente Hilversum

Lees meer
Locatie
Hilversum
Status
Gereed
Programma

Renovatie stadskantoor

Kenmerkend

Duurzaam ontwikkelen stadskantoor

Opdrachtgever
Gemeente Hilversum

Brutovloeroppervlak (bvo)
5.500 m²

Ingebruikname
2008

Architect
Van Hoogevest, Amersfoort

Een nieuw, duurzaam stadskantoor en maximale dienstverlening, op één centrale plek.

De gemeente Hilversum heeft als belangrijkste speerpunt in het gemeentebeleid duurzaamheid: efficiënt omgaan met de middelen die er al zijn en zorgvuldig omspringen met energie. Dat was de aanleiding dat het uit de jaren 70 daterende gebouw niet is afgebroken, maar is gestript. Dit project bewijst dat duurzaam ontwikkelen ook in een bestaande omgeving mogelijk is. Het gerenoveerde stadskantoor huisvest onder meer de afdeling Publiekszaken waar burgers paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen kunnen kopen.

receptie_stadskantoor_hilversum.jpg

Klant centraal

In het nieuwe stadskantoor van de gemeente Hilversum staat de klant centraal. Vanuit dit oogpunt begeleidden wij het project in eerste instantie als traditioneel projectmanager. Vanaf de aanbesteding en realisatie wenste de opdrachtgever meer zekerheid ten aanzien van risico’s en dekten wij deze af op basis van Risicodragend Projectmanagement.

Renovatie

De renovatie bestond uit het complete interieur inclusief installatie, plafonds en dekvloeren slopen. Tevens werd de buitengevel verwijderd, waarbij delen van de borstwering gehandhaafd bleven. Na het sloopwerk zijn de verdiepingen door middel van een staalconstructie en breedplaatvloeren uitgebreid. De nieuwe gevel bestaat uit een vliesgevel voorzien van ramen.

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug