#

IKC Van Harte
Houten

Lees meer
Locatie
Houten
Status
In ontwikkeling
Programma

Nieuwbouw IKC inclusief gymzaal

Kenmerkend

Duurzame school (BENG) op bestaande locatie

Opdrachtgever
Katholieke Scholenstichting Fectio Houten

Gebruikers
Van Harte School en Kind & Co

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
2.500 m²

Architect
BDG Architecten Zwolle

Constructeur
Adviesbureau Van de Laar B.V. Eindhoven

Installatieadviseur
Sweegers en de Bruijn B.V. 's-Hertogenbosch

Bouwfysisch adviseur
ZRi Den Haag

Bouwkundig aannemer
Aannemersbedrijf Pl van Leeuwen B.V. Meerkerk

Installateur
Brandsen Installatietechniek B.V. Barneveld

Bouwkundig opzichter
CBB Arnhem

Afbeelding: BDG Architecten Zwolle

Het IKC is leidend in de hele gebiedsontwikkeling van de kern Oude Dorp in Houten.

Kindcentrum Van Harte Houten realiseert een duurzaam schoolgebouw inclusief gymzaal dat maximaal aansluit op de onderwijsvisie en minimaal voldoet aan de eisen van BENG (bijna energieneutraal gebouw). Het nieuwe kindcentrum biedt huisvesting aan 260 kinderen in de leeftijd tussen 0-12 jaar.

HEVO - IKC Van Harte Houten
Afbeelding: BDG Architecten Zwolle

Risicodragend Projectmanagement

Wij hebben opdracht gekregen om het volledige project van 2.500 m² bvo middels Risicodragend Projectmanagement te begeleiden. Kenmerkend voor Risicodragend Projectmanagement is dat het gaat om een vaste prijs, een flexibel proces en gebruikscomfort: wij blijven tot 5 jaar na oplevering betrokken. De oplevering en ingebruikname staan gepland voor het najaar van 2023.

In 2019 hebben we voor de Van Harte School, kinderopvangorganisatie Kind & Co en de gemeente Houten (gymzaal) een Programma van Eisen mogen opstellen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en hebben we op basis van het Smart Concept een 'smart team' samengesteld met BDG Architecten, Van de Laar, ZRi en Sweegers en de Bruijn. Het nieuw te bouwen IKC is leidend in de hele gebiedsontwikkeling van de kern Oude Dorp in Houten.

Huidige school

De nieuwbouw voor de Van Harte School vindt plaats op de huidige locatie in het Oude Dorp. Na een fusie tussen r.-k. basisscholen De Bengelbongerd en de Heilige Familieschool is de Van Harte School tot stand gekomen. Het schoolgebouw is voor het grootste gedeelte gebouwd in 1955. De school en ook de gymzaal zijn sterk verouderd en niet meer passend bij het moderne onderwijs.

We hebben heel veel zin om dit project tot een sprankelend eind te brengen! We creëren een inspirerende en gezonde school die bijdraagt aan een gezonde toekomstbestendige wereld, welzijn van mens en omgeving.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug