Happy healthy office

Thuiswerken heeft door de coronacrisis geleid tot andere inzichten over werken. Het heeft de betekenis en functie van het kantoor zoals we het voor de crisis kenden veranderd. Ongewijzigd blijft dat het belang van het welzijn van medewerkers voorop staat. 

Smart Workplace is healthy happy office

Mensen die zich goed voelen in de werkomgeving en goed gefaciliteerd worden zijn gezonder en productiever. De aandacht voor het welzijn van medewerkers en het binnenklimaat is sterk gegroeid. Medewerkers willen er op vertrouwen dat het binnenklimaat in orde is en dat er een werkplek beschikbaar is, veilig en schoon. De werkgever wil graag weten of medewerkers nog tevreden zijn en goed hun werk kunnen uitvoeren. Samen met onze softwarepartner en technologiepartners heeft HEVO de Smart Workplace-aanpak ontwikkeld. Een effectief instrument voor een happy healthy office.

Wat is HEVO Smart Workplace?

HEVO Smart Workplace is een instrument dat organisaties inzicht geeft in de werkomgeving in termen van welbevinden, veiligheid, binnenklimaat en hygiëne. Kortom: de factoren die van invloed zijn op het ervaren van de werkplek als prettig en gezond. Hieronder gaan we kort in op de factoren en hoe we organisaties hier inzicht in geven. 

Realtime inzicht bezetting

Medewerkers kunnen per dagdeel een werkplek reserveren in het kantoor, waarbij inzichtelijk is of er nog plaatsen beschikbaar zijn en wat een geschikt moment is om naar kantoor te komen. Hiermee wordt onnodig reizen naar én te veel medewerkers op kantoor voorkomen. Als de capaciteit van het kantoor dit vereist kan dit ook per afdeling of groep worden geregeld. Door middel van sensortechnologie wordt inzicht verkregen in het gebruik van de werkplekken en -ruimten. Het percentage no show wordt hierdoor beperkt. Optioneel is het mogelijk om werkplekken pas weer vrij te geven voor nieuwe boekingen nadat de schoonmaak deze heeft vrijgegeven. De werkgever krijgt inzicht in de tevredenheid van uw medewerkers over de werkomstandigheden. Daardoor kunnen tijdig maatregelen worden getroffen als de omstandigheden niet voldoende zijn om goed te kunnen functioneren. Het primaire proces moet immers doorgaan.

Monitoring binnenklimaat

Om het werkklimaat op kantoor optimaal te houden, is het belangrijk om inzicht te hebben in de kwaliteit van het binnenmilieu, zodat er extra geventileerd kan worden wanneer dit nodig is. Dankzij sensortechnologie is het mogelijk het binnenklimaat te monitoren en te optimaliseren. Het geeft medewerkers vertrouwen dat zij op een veilige manier in hun kantooromgeving kunnen werken.

Voordelen van Smart Workplace

De voordelen zijn:

 1. Medewerkers kunnen zelf eenvoudig een werkplek reserveren, zodat onnodig naar kantoor reizen wordt voorkomen.
 2. Realtime inzicht in de bezetting, het gebruik van de kantooromgeving en analysemogelijkheden via het dashboard.
 3. Realtime inzicht in de gezondheid van de kantooromgeving (en daarmee het welzijn van medewerkers) en analysemogelijkheden via het dashboard (hierdoor ook inzicht in de technische prestaties van het gebouw).
 4. Inzicht in de tevredenheid van de gebruikers over de kantooromgeving inclusief advies over bijsturing en verbetermogelijkheden.
 5. Betaalbaar systeem (ook geschikt voor kleinere kantoren).
 6. Geen investeringskosten, alleen abonnementskosten.
 7. Geen zorgen over het beheer van het systeem, dit wordt compleet verzorgd.
 8. Draadloos systeem van sensoren (snel overal te plaatsen, geen bedrading, flexibel aanpasbaar).
 9. AVG-proof systeem (geen persoonsgerelateerde informatie).
 10. ICT-onafhankelijk systeem (geen interferentie met ICT-netwerk organisatie).
 11. Veilige dataopslag, zonder commerciële doeleinden.
 12. Onafhankelijk van de installaties en het gebouwbeheersysteem. Daardoor zowel toepasbaar in huur- als eigendomskantoren.

Smart Workplace bezoeken

Hoe Smart Workplace in de praktijk werkt presenteren we met plezier in ons kantoor dat is ingericht als smart office - smart workplace. Dat kan zowel digitaal via Microsoft Teams als fysiek in ons vestiging in ’s-Hertogenbosch. 

Willem Adriaanssen
Inzicht in de kwaliteit van de werk- of leeromgeving.

Ook interessant

Meer weten over HEVO Smart Workplace?

Neem dan contact op met:

Bel me terug