#

Boerenschuur KWR Nieuwegein

Lees meer
Locatie
Nieuwegein
Status
Gereed
Programma

Renovatie boerenschuur in plaats van nieuwbouw

Kenmerkend

Slim en duurzaam

Opdrachtgever
KWR Water Cycle Research Institute, Nieuwegein

Rol HEVO
Projectmanagement, technisch advies

Brutovloeroppervlak (bvo)
250 m²

Ingebruikname
April 2016

Architect
West8, Rotterdam

Het paviljoen heeft een vegetatiedak dat via het atrium naar binnen lijkt door te lopen, waardoor de natuur zich bijna letterlijk in het gebouw voortzet.

De voormalige boerderij van KWR Water Cycle Research Institute in Nieuwegein was in slechte staat. Nieuwbouw leek voor de hand te liggen, maar landschapsarchitect West8 en KWR vonden de gebouwmassa een bepaalde esthetische kwaliteit toevoegen aan het terrein. De kosten om de bestaande boerderij op te knappen stonden echter niet in verhouding met de meerwaarde die dit pand bood op de locatie.

Passende oplossing

Wij hebben samen gezocht naar een meer passende oplossing. De oude boerderij is vervangen door een fraaie houten boerenschuur, die nu dienst doet als overdekte fietsenstalling, sanitaire ruimten en een back-up voor de serverruimte. Wij hebben het projectmanagement en het technisch advies van de facilitaire ruimte ‘De Boerenschuur’ verzorgd.

Jan Bonnemaijers HEVO.jpg

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug