#

Techport Innovation Centre Velsen

Lees meer
Locatie
Velsen
Status
Gereed
Programma

Ontwikkeling campus voor mkb, grootbedrijf, start-ups en onderwijs om innovatie te stimuleren

Kenmerkend

Impuls voor innovatie en onderwijsinnovatie

Opdrachtgevers
Tata Steel, Techport en gemeente Velsen

Rol HEVO
Opstellen visiedocument en Programma van Eisen en divers expertiseadvies

Door samenwerking een aantrekkelijke werk- en opleidingsomgeving voor bedrijfsleven, kennis­instellingen en onderwijs.

Techport heeft zich ontwikkeld tot een open netwerk (ecosysteem) waarin bedrijven en scholen samen werken aan innovatie, vernieuwen/actualiseren van onderwijs en techniekpromotie. De toekomst van de maak- en onderhoudsindustrie staat centraal, met als focusthema’s Smart Maintenance en Smart Industry.

De verbinding wordt steeds nadrukkelijker gelegd en gezocht met de sectoren zoals de offshore wind en agrofood. Om innovatie en onderwijsinnovatie een impuls te geven, investeren de gemeente Velsen, ROC Nova College, provincie Noord-Holland en Tata Steel in de ontwikkeling van het Techport Innovation Centre.

Het wordt een ontmoetingsplek voor mkb, grootbedrijf en start-ups om, samen met het onderwijs (vmbo, mbo, hbo, universiteit), innovatieprojecten op te starten én uit te voeren. Er zullen verschillende proefinstallaties en testfaciliteiten worden geplaatst die bijdragen aan de innovatie van de maak- en onderhoudsindustrie en andere sectoren (gemene deler is Smart Industry en Smart Maintenance). Wij hebben achtereenvolgens het visiedocument en een Programma van Eisen voor het Techport Innovation Centre opgesteld en ondersteunen de verdere ontwikkeling met diverse advieswerkzaamheden.

Meer weten over deze opdracht?

Neem dan contact op met:

Bel me terug