#

De Grijze Generaal
Eindhoven

Lees meer
Locatie
Eindhoven
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw 143 appartementen voor senioren, zorgcentrum GGzE, parkeergarage en ruimten voor o.a. sport en een bibliotheek

Kenmerkend

Fijn wonen voor senioren met maatschappelijke voorzieningen

De Grijze Generaal fase 1 Eindhoven

Opdrachtgevers
GGZ Eindhoven en Wooninc.

Rol HEVO
Projectmanagement

Brutovloeroppervlak
Circa 25.000 m²

Ingebruikname
2008

Architect
Architecten aan de Maas

De Grijze Generaal fase 2 Eindhoven

Opdrachtgever
Wooninc. Eindhoven

Rol HEVO
Projectmanagement

Architect
IAA architecten

Brutovloeroppervlak
28.500 m²

Ingebruikname
2009

Een uiterst markant gebouw met zeer hoogwaardige architectuur.

In het prestigieuze nieuwbouwproject De Grijze Generaal in Eindhoven combineert Wooninc. wonen voor senioren met maatschappelijke voorzieningen. De Grijze Generaal bestaat uit twee fasen.

De eerste fase omvat een wooncomplex met 43 luxe huurappartementen speciaal voor senioren. Deze appartementen zijn verdeeld over twee woontorens en gecombineerd met een zorgcentrum van GGzE op de eerste vier bouwlagen. Onder het gehele gebouw is een parkeergarage gerealiseerd. In de tweede fase zijn nog eens ruim 100 huur- en koop­appartementen voor senioren gerealiseerd.

dgg_woonruimte.jpg

Maatschappelijke voorzieningen

Daarnaast biedt Wooninc. in samenwerking met professionele partners ruimte voor verschillende maatschappelijke functies, zoals een sport- en fitnessgelegenheid, een Kulturhus, een digi-bibliotheek, een luxe restaurant en een lunchroom annex opleidingsrestaurant in samenwerking met het ROC. Alle appartementen zijn gebouwd volgens het Wooninc.Plus-concept, waarbij woonplezier, comfort, veiligheid en welzijn centraal staan.

Wij hebben het ontwikkelings- en realisatieproces begeleid. Wij zijn daarbij gestart met het inventariseren van de gebruikerswensen van Wooninc. en GGzE. De uitdagende vervolgstap was het vertalen van deze eisen naar een haalbaar plan. Onze projectleider in de uitvoeringsfase zegt daarover het volgende: ‘Niet alleen moesten de eisen en wensen van de verschillende gebruikers op elkaar worden afgestemd, ook stond er midden op de bouwlocatie een 75 jaar oude treurwilg die behouden moest blijven. De kapvergunning voor deze boom was eerder al uitgegeven, maar werd tijdens het project ingetrokken. In antwoord daarop hebben we met Architecten aan de Maas een nieuw plan voor fase 1 ontwikkeld, waarin de boom zodanig omsloten wordt dat deze toegankelijk blijft voor publiek.’ De boom vormt nu het middelpunt van de buitenruimte van GGzE en geeft dit eigentijdse nieuwbouwproject een natuurlijk en historisch tintje.

De naam ‘De Grijze Generaal’ verwijst onder andere naar het hoge kwaliteitsniveau van het gebouw en bijbehorende concept en de ligging in de Eindhovense Generalenbuurt.

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug