Menu

Veelzijdigheid in wooncentrum

De Noorderbrug Groningen

De nieuwbouw aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen is het eerste project binnen de nieuwe vastgoedstrategie van De Noorderbrug. Een leegstaand kantoor werd getransformeerd en uitgebreid met enkele verdiepingen, zodat het wooncentrum honderd cliƫnten kan huisvesten.

Opdrachtgever
De Noorderbrug

Rol HEVO
Bouwmanagement, contractbeoordeling, Programma van Eisen, projectmanagement, verhuismanagement

Stichtingskosten inclusief btw
€ 16.600.000,--

Brutovloeroppervlak
9.765 m²

Ingebruikname
Mei 2015

Architect
Oving Architekten Groningen

Kanteling vastgoedstrategie

Wij waren verantwoordelijk voor het bouwmanagement. Dat reikt verder dan louter de bouwbegeleiding. De Noorderbrug kantelt immers haar vastgoedstrategie als gevolg van een gewijzigde organisatiestrategie: gericht op cliënten met een zwaardere zorgvraag, meer specialisatie, outsourcing van taken en persoonlijk leiderschap van medewerkers en cliënten.

Veelzijdigheid

Als intern projectleider hadden wij met alle facetten van deze kanteling te maken. Dit betekende een grote veelzijdigheid in werkzaamheden: het voeren van contractonderhandelingen en het opstellen van contracten, het opzetten van de projectorganisatie, het deelnemen aan bouwteamvergaderingen, het opstellen van het Programma van Eisen, de begeleiding van de verhuizing, het laten inrichten van de appartementen, het laten vormgeven van ICT/domotica, het zorg dragen voor de participatie van cliënten en verwanten bij inspraakprocessen en het inrichten van alle werkprocessen.

Fotografie: Marco Heyda
Willem Adriaanssen

Meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met Willem Adriaanssen, telefoonnummer (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's