#

Dr. Mollercollege en Walewyc-mavo Waalwijk

Lees meer
Locatie
Waalwijk
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw met twee scholen met ieder een eigen identiteit

Kenmerkend

Slim gebouw dat energielasten beperkt, het klimaatcomfort verhoogt en exploitatielasten minimaliseert

Opdrachtgever
Ons Middelbaar Onderwijs Tilburg

Rol(len) HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Stichtingskosten inclusief btw
€ 14.900.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
9.888 m²

Start ontwerp
Juni 2011

Start bouw
Augustus 2012

Ingebruikname
Maart 2014

Architect
RoosRos Architecten Oud-Beijerland

Constructeur
Ingenieursburo Maters en de Koning Roosendaal

Bouwkundig aannemer
Wijnen Bouw Someren

W-installateur
Wolter & Dros ’s-Hertogenbosch

E-installateur
Schekman Nijmegen

De onderwijsvoorzieningen zijn flexibel opgezet en georganiseerd.

Het Dr. Mollercollege is samen met de Walewyc-mavo gehuisvest in een fraai, eigentijds schoolgebouw. Het gebouw is duurzaam, uitgerust met moderne voorzieningen en zeer gunstig gelegen. Hoewel de scholen samen onder één dak zitten, behoudt iedere school zijn eigen identiteit, met veel aandacht en begeleiding voor iedere leerling.

HEVO hal met kinderen Dr Mollercollege Walewyc.jpg

Op een prachtige locatie in Waalwijk staat sinds 2014 het gebouw dat het Dr. Mollercollege en de Walewyc-mavo huisvest. Twee scholen onder één dak met behoud van de eigen identiteit en alle faciliteiten voor het verzorgen van goed onderwijs: comfortabel, voorzien van moderne technologie en gericht op de leerling van nu. Wij stelden het Programma van Eisen op, verzorgden de architecten­selectie en begeleidden daarna de realisatie op basis van Risicodragend Projectmanagement.

Eenduidig beeld

Opdrachtgever OMO streeft naar prima toegeruste en gezonde scholen met een leervriendelijke leer- en werkomgeving en vooruitstrevende voorzieningen op het gebied van onderwijstechnologie. Het nieuwbouwproject in Waalwijk begon met de vraag: hoe willen we ons onderwijs in een nieuw gebouw inrichten? Gesprekken met docenten leverden een eenduidig beeld op: een school met lesruimten voor alle groepen. Niet met grote leerpleinen, maar met open leercentra ter ondersteuning. Aan deze wens is gehoor gegeven in het door ons opgestelde Programma van Eisen.

Flexibiliteit

Om een gebouw te ontwerpen dat decennialang mee kan gaan en ook geschikt is voor nieuwe onderwijsontwikkelingen, was flexibiliteit een belangrijk aandachtspunt. Dankzij een constructief dragende gevel in combinatie met een inpandige kolommenstructuur en grote, vrij indeelbare vloervelden is het mogelijk om in te spelen op toekomstige onderwijsontwikkelingen. Alle ruimten kunnen met relatief kleine aanpassingen opnieuw worden ingedeeld.

Bovengemiddelde kwaliteit en duurzaam

Duurzaamheid stond centraal. Ondanks het strakke budget zijn veel duurzame toepassingen in het ontwerp geïntegreerd om zo de energielasten te verlagen, het klimaatcomfort te verhogen en de exploitatielasten te minimaliseren. Het gebouw is gebaseerd op het normbudget maar heeft een bovengemiddelde kwaliteit: naast de genoemde flexibiliteit, zijn de binnenwanden onderhoudsarm, is de afwerking exploitatievriendelijk en is er een WKO toegepast gekoppeld aan lagetemperatuur­verwarming in de school. Dit systeem biedt een zeer hoog rendement.

Ontzorgen

Wij waren al vroeg bij het project betrokken en verzorgden naast het Programma van Eisen ook de Europese architectenselectie, de begeleiding van het VO, DO en bestek, en de Europese aanbesteding van de uitvoerende partijen. De realisatie verzorgden wij op basis van Risicodragend Projectmanagement met resultaatgarantie. Ontzorgen stond hierbij centraal; zo heeft de opdrachtgever niets gemerkt van het faillissement van een van de uitvoerende partijen. Het resultaat is een fris, ruim en rustig schoolgebouw met tevreden gebruikers.

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug