#

Grafisch Lyceum
Rotterdam

Lees meer
Locatie
Rotterdam
Status
Gereed
Programma

Grootschalige en duurzame renovatie school

Kenmerkend

Efficiënt gebruik van schaarse vierkante meters in het centrum van Rotterdam

Opdrachtgever
Grafisch Lyceum Rotterdam

Rol HEVO
Aanbestedingsprocedures, architectenselectie, bouwkostenmanagement, bouwmanagement, contractmanagement, kostenmanagement, locatieonderzoek, Programma van Eisen, projectmanagement, risicomanagement, strategisch onderhoudsmanagement

Stichtingskosten exclusief btw
€ 20.000.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
26.000 m²

Ingebruikname
2017

Architect
Van den Berg Kruisheer Elffers, Rotterdam

Innovatief onderwijs (mbo en vmbo) op het gebied van media, design en technologie.

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) kreeg in 2015 de beschikking over ‘nieuwe’ huisvesting in hartje Rotterdam. De school was gehuisvest in het verouderde hoofdgebouw van het Technikon-complex in Rotterdam. Toen het aanpalende Zadkine College het zuidelijke pand van het Technikon wilde verkopen, kreeg het GLR de kans zijn huisvesting te centraliseren door het eigen gebouw en dat van Zadkine met elkaar te verbinden.

HEVO foto_glr_roltrap.jpg
Fotografie: René de Wit

Wij hebben het proces waarbij de oude huisvesting volledig werd gerenoveerd begeleid. Bovendien werkten wij het Programma van Eisen uit en verzorgden wij de selectie van de ontwerpende en uitvoerende partijen. Ook de ontwerp- en uitvoeringsbegeleiding en het kostenmanagement werden door ons verzorgd.

Modern ontwerp

De architect maakte een ontwerp met een opengebroken entree en een verbinding tussen de gebouwen via bruggen en roltrappen, waardoor er een modern geheel is ontstaan. Door verwijdering van de verlaagde plafonds en vloeren tussen de etages zijn ontmoetingsplekken vol licht en ruimte gecreëerd. Het podium heeft een plaats gekregen aan de straatzijde, zodat passanten studenten aan het werk kunnen zien. GLR levert hiermee een duurzame bijdrage aan het efficiënt gebruik van schaarse vierkante meters in het centrum van Rotterdam.

Ook interessant

HEVO foto_glr_interieur.jpg
Fotografie: René de Wit

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug