Menu

Renovatie gebouw Nexus Fontys Eindhoven

Fontys Nexus Eindhoven

De Technologie-opleidingen van Fontys (Toegepaste Natuurwetenschappen, Engineering & Automotive en Bedrijfsmanagement, Educatie & Techniek) zijn in 2019 verhuisd van de Eindhovense campus Rachelsmolen naar de campus waar ook de TU/e gehuisvest is. Daartoe heeft het voormalige TNO-gebouw ‘De Rondom’, door Fontys aangekocht, een complete metamorfose ondergaan naar een flexibel onderwijs- en onderzoeksgebouw.

Opdrachtgever
Fontys Hogescholen

Rol HEVO
Advies en contractmanagement, outputspecificaties/prestatieomschrijving, projectmanagement en directievoering

Brutovloeroppervlak
30.000 m²

Contractvorm
Engineer & Build

Ingebruikname
1 september 2019

Architecten
EGM Architecten Dordrecht (EGM verzorgde het ontwerp voor de herinrichting en de vernieuwing van delen van de gebouwschil)
Frans Benjamins architecten|en|en Eindhoven

Aannemer
Consortium Build2Learn (bouwcombinatie Heerkens van Bavel en Berghege)

Het gebouw is circa 30.000 m² brutovloeroppervlak groot.  

In de definitie- en ontwerpfasen zijn wij betrokken geweest bij het opstellen van de outputspecificaties (‘prestatieomschrijving’) ten behoeve van de contractering van het Engineering- & Build-consortium (‘Build2Learn’, ofwel de bouwcombinatie Heerkens van Bavel en Berghege vof). Hierbij droegen we samen met de architect en de installatieadviseur de verantwoordelijkheid voor de onderlinge afstemming van de ontwerpstukken, het aanbestedingsproces, de verificatie-/acceptatie-aspecten en de contractstukken. Deze werkzaamheden leidden tot definitieve vaststelling van de kaders van het project. Verder waren wij betrokken bij de aanbesteding en contractering van het E&B-consortium. In de aanloop naar de realisatiefase verzorgden wij de afstemming tussen het E&B-consortium en Fontys op het gebied van gebouw, interieur, facilitaire aspecten, duurzaamheid, onderhoud en beheer. Vervolgens hebben wij met een projectmanager/directievoerder (namens opdrachtgever Fontys) het project- en contractmanagement tijdens de realisatiefase en de nazorgfase ingevuld. Het gebouw is in september 2019 in gebruik genomen en draagt sindsdien de naam ‘Nexus’.

Fontys is een van de grootste instellingen voor hoger onderwijs van Nederland, met bijna 44.000 studenten en meer dan 4.700 medewerkers. Er zijn 29 instituten die 81 bacheloropleidingen verzorgen in voltijd, deeltijd en duaal, in bijna alle sectoren van de maatschappij.

Atrium
Automotive
Collegezaal
Laboratorium
Werkplekken
Fotografie: Mike van Schoonderwalt
Michiel Otto

Wilt u meer informatie over deze opdracht?

Neem dan contact op met Michiel Otto, telefoon (073) 6 409 409

Deze experts werkten mee aan deze opdracht

Lees alles over

Gerelateerde thema's