Menu

Renovatie huisvesting Maastricht University

Maastricht University

Sinds 2010 maakt Maastricht University gebruik van het voormalige pand van Dagblad De Limburger. Momenteel wordt een gedeelte van het gebouw gebruikt voor kantoren en vergaderzalen. De oude transporthal wordt verbouwd en geschikt gemaakt voor de Einstein Telescope Pathfinder. Daarnaast zijn wij bezig met de transformatie van de oude drukpershal naar laboratoria, onderwijsruimten, werkplekken en kantoren voor het bachelor programma Maastricht Science Programme.

Opdrachtgever
Maastricht University

Rol HEVO
Procesmanagement, projectmanagement en directievoering

Brutovloeroppervlak (bvo)
3.600 m²

Start ontwerpfase
Maart 2020

Start bouw
September 2020

Oplevering/ingebruikname
September 2021

Architect
Architecten aan de Maas

Bouwkundig aannemer
Heijmans

Constructeur en installatieadviseur
Arcadis 

Bouwfysisch adviseur
Peutz

Voor dit grote, ingrijpende project wordt er onder leiding van HEVO op zeer hoge snelheid een ontwerptraject doorlopen om voor aanvang van het collegejaar 2020-2021 het gehele gebouw en terrein aan het Duboisdomein 30 gereed te hebben voor de studenten en het personeel van Maastricht University. In bouwteamverband wordt door de ontwerpende adviseurs en aannemer in slechts 2,5 maanden een schetsontwerp (SO) volledig uitgewerkt van een Voorlopig Ontwerp (VO) naar een Definitief Ontwerp (DO) en uiteindelijk tot een Technisch Ontwerp (TO). 

Wij zijn hierbij verantwoordelijk voor het totale projectmanagement en procesmanagement en in de uitvoering voor de directievoering. Daarnaast zetten wij - als BIM-regisseur bij dit project - maximaal in op het benutten van BIM als tool om integraal en versneld te kunnen ontwerpen.

Afbeeldingen en BIM door Architecten aan de Maas en Arcadis
Mark Peters

Wilt u meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Mark Peters, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's