Menu

Renovatie huisvesting Maastricht University

Maastricht University

Sinds 2010 maakt Maastricht University gebruik van het voormalige pand van Dagblad De Limburger. Een gedeelte van het gebouw wordt gebruikt voor kantoren en vergaderzalen. De oude transporthal is verbouwd en geschikt gemaakt voor de Einstein Telescope Pathfinder. Daarnaast is de oude drukpershal getransformeerd naar laboratoria, onderwijsruimten, werkplekken en kantoren voor het bachelor programma Maastricht Science Programme.

Opdrachtgever
Maastricht University

Rol HEVO
Procesmanagement, projectmanagement en directievoering

Brutovloeroppervlak (bvo)
3.600 m²

Start ontwerpfase
Maart 2020

Start bouw
September 2020

Oplevering/ingebruikname
September 2021

Architect
Architecten aan de Maas

Bouwkundig aannemer
Heijmans

Constructeur en installatieadviseur
Arcadis 

Bouwfysisch adviseur
Peutz

Voor dit grote, ingrijpende project is onder leiding van HEVO op zeer hoge snelheid een ontwerptraject doorlopen om voor aanvang van het collegejaar 2021-2022 het gehele gebouw en terrein aan het Duboisdomein 30 gereed te hebben voor de studenten en het personeel van Maastricht University. In bouwteamverband is door de ontwerpende adviseurs en aannemer in slechts 2,5 maanden een schetsontwerp (SO) volledig uitgewerkt van een Voorlopig Ontwerp (VO) naar een Definitief Ontwerp (DO) en uiteindelijk tot een Technisch Ontwerp (TO). 

Wij waren hierbij verantwoordelijk voor het totale projectmanagement en procesmanagement en in de uitvoering voor de directievoering. Daarnaast hebben wij - als BIM-regisseur bij dit project - maximaal ingezet op het benutten van BIM als tool om integraal en versneld te kunnen ontwerpen. Het project is in de zomer van 2021 opgeleverd.

Afbeeldingen en BIM door Architecten aan de Maas en Arcadis
Fotografie: Mike van Schoonderwalt
Mark Peters

Wilt u meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Mark Peters, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's