Circulair kantoor op centrale locatie

Herhuisvesting Synchroon

Synchroon verhuist terug naar de stad waar het 10 jaar geleden allemaal is begonnen: de huidige huisvesting in Zoetermeer wordt verlaten voor de 14e verdieping in de recentelijk opgeleverde WTC-toren te Utrecht. De toren is gesitueerd direct naast het Centraal Station, de OV-hotspot van Nederland!

Opdrachtgever
Synchroon

Brutovloeroppervlak (bvo)
Circa 1.100 m²

Start ontwerp
Maart 2018

Start bouw
Augustus 2018

Ingebruikname
December 2018

Architect
Space Encounters Amsterdam

Bouwfysisch adviseur
LBP Sight Nieuwegein

Projectontwikkelaar Synchroon is de afgelopen tijd sterk gegroeid. De kantoorvloer die nu gehuurd wordt in Zoetermeer is te klein voor het huisvesten van de huidige en het in de toekomst te verwachten aantal medewerkers. Dit vormde voor Synchroon de aanleiding om op zoek te
gaan naar een nieuwe kantoorlocatie.

De keuze is uiteindelijk gevallen op het recentelijk opgeleverde WTC in Utrecht. Gekozen is voor Utrecht omdat dit een goede vestigingsplaats is voor Synchroon. Niet alleen vanwege haar centrale ligging, maar ook het werkgebied en het profiel wat betreft cultuur past Synchroon goed. Tevens past het gebouw met de BREEAM Excellent-certificering en het eerste WELL Building Standard-certificaat goed bij de duurzame ambities. Om de duurzaamheidsambities nog meer kracht bij te zetten is de ambitie uitgesproken het kantoor volledig circulair uit te voeren.

Wij hebben de opdracht gekregen voor het bouwmanagement van ontwerp tot en met oplevering en nazorg, waarin we onder andere adviseerden over 'mensgerichte’ werkplekken volgens de principes van Office2Flow. Tevens ontzorgen wij Synchroon op het gebied van de inkoop en inhuizing van de losse inrichting en inkoop en coördinatie van de verhuizing.

Het nieuwe kantoor moet een fijne en inspirerende plek worden om te zijn. Uitnodigend, niet alleen voor ons, maar ook voor onze partners.

— Tobias Verhoeven, directeur Synchroon

'Het moet een nagenoeg flexibel en vernieuwend werkconcept worden. Een open, overzichtelijk kantoor. Een ruimte die uitnodigt om met elkaar te overleggen, waarin de onderlinge samenwerking zichtbaar is en waarin je ook op een relaxte manier kunt ontspannen en samenzijn. Maar ook een ruimte waar je, wanneer nodig, geconcentreerd moet kunnen werken, bellen en overleggen.'

Tobias Verhoeven, directeur Synchroon

 

Kevin Claus

Meer weten over deze opdracht?

Neem dan contact op met Kevin Claus, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's