#

Herhuisvesting Synchroon Utrecht

Lees meer
Locatie
Utrecht
Status
Gereed
Programma

Circulair kantoor op centrale locatie

Kenmerkend

Mensgerichte werkplekken in groene, gastvrije werkomgeving

Opdrachtgever
Synchroon

Brutovloeroppervlak (bvo)
Circa 1.100 m²

Start ontwerp
Maart 2018

Start bouw
Augustus 2018

Ingebruikname
December 2018

Architect
Space Encounters Amsterdam

Bouwfysisch adviseur
LBP Sight Nieuwegein

Het nieuwe kantoor is een fijne en inspirerende plek. Uitnodigend, niet alleen voor ons, maar ook voor onze partners. Tobias Verhoeven, directeur Synchroon

Synchroon is verhuisd naar het WTC Utrecht en heeft een nieuw, groen, duurzaam kantoor, ingericht op basis van de circulaire principes.

Projectontwikkelaar Synchroon is de afgelopen tijd sterk gegroeid. Dit vormde voor Synchroon de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe duurzame en moderne kantoorlocatie. De keuze voor Utrecht was snel gemaakt: de centrale ligging, de stedelijke cultuur en het duurzame karakter van het nieuwe WTC maakte Utrecht tot een logische keuze. Niet alleen vanwege haar centrale ligging, maar ook het werkgebied en het profiel wat betreft cultuur past Synchroon goed. Tevens past het gebouw met de BREEAM Excellent-certificering en het eerste WELL Building Standard-certificaat goed bij de duurzame ambities. De duurzaamheids­ambities van Synchroon waren helder, namelijk het kantoor volledig circulair uitvoeren.

Wij hebben de opdracht gekregen voor de haalbaarheidsstudie, het bouwmanagement van initiatief tot en met oplevering en nazorg, de coördinatie inkoop meubilair en coördinatie fysieke verhuizing. We adviseerden ook over 'mensgerichte’ werkplekken volgens de principes van Office2Flow.

Het resultaat

Het nieuwe kantoor is een groene, gastvrije werkomgeving. De inrichting van het kantoor is gebaseerd op circulaire principes en in het kantoor staan maar liefst 800 planten die bijdragen aan een gezonde en prettige werkomgeving. Een groene leefomgeving maakt medewerkers weerbaarder tegen stress, draagt bij aan sneller herstel na ziekte, zuivert de lucht en zorgt voor een beter sociaal klimaat.

Het is een nagenoeg flexibel en vernieuwend werkconcept geworden. Een open, overzichtelijk kantoor. Een ruimte die uitnodigt om met elkaar te overleggen, waarin de onderlinge samenwerking zichtbaar is en waarin je ook op een relaxte manier kunt ontspannen en samenzijn. Maar ook een ruimte waar je, wanneer nodig, geconcentreerd moet kunnen werken, bellen en overleggen. Tobias Verhoeven, directeur Synchroon

Ook interessant

Synchroon is opgenomen in het Inspiratieboek circulaire projecten. In het inspiratieboek staan 13 circulaire projecten met innovatieve toepassingen en/of duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van technieken, materialen en concepten.

Bekijk het inspiratieboek circulaire projecten

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug