Flexibiliteit rondom klaslokalen

Krimpenerwaard College Krimpen aan den IJssel

Een gedateerd schoolgebouw en een flinke groei van het leerlingenaantal vormden de aanleiding voor de nieuwbouw van het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel. Samen met de gemeente ontwikkelde het schoolbestuur plannen voor het nieuwe gebouw waar ook een sportaccommodatie in werd ondergebracht.

Opdrachtgever
Stichting Krimpenerwaard College, Krimpen aan den IJssel

Rol HEVO
Aanbestedingsprocedure, architectenselectie, BeSeF®, bouwkostenmanagement, bouwmanagement, contractbeoordeling, contractmanagement, duurzaamheidsadvies, exploitatieadvies, kostenmanagement, onderhoudsmanagement, Programma van Eisen, Risicodragend Projectmanagement

Stichtingskosten
€ 14.300.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
9.875 m² en 1.500 m² verdiept aangelegde fietsenstalling

Ingebruikname
September 2015

Architect
DP6 Architectuurstudio Delft

Ondersteuning onderwijsconcept

Belangrijk bij het opstellen van het Programma van Eisen was dat het onderwijsconcept beter zou worden uitgedragen en ondersteund door het gebouw. Het onderwijsconcept van het Krimpenerwaard College is vrij traditioneel, met een docent als regisseur van het leerproces, met ondersteuning van moderne ICT-middelen. Er werd daarom bewust gekozen voor klaslokalen in plaats van leerpleinen, maar wel met de flexibiliteit om ruimten anders in te richten.

Risicodragend Projectmanagement

Om er zeker van te zijn dat de gewenste school zou worden opgeleverd voor het beschikbare budget en binnen de afgesproken planning, koos het schoolbestuur voor Risicodragend Projectmanagement. Deze werkwijze biedt een maximale ontzorging met behoud van maximale invloed en geeft vroegtijdige resultaatgaranties op de kwaliteit, het budget en de planning.

Compact gebouw

Het onderwijsconcept en de daarvan afgeleide huisvestingsvisie werden vertaald naar een compact gebouw van drie bouwlagen waarbij de sporthal, het verenigingsgebouw voor de plaatselijke korfbalvereniging en een verdiepte inpandige fietsenstalling in de hoofdmassa zijn geïntegreerd. De opdracht om de opsplitsing in vier afdelingen (brugklas, mavo, havo en vwo) ook ruimtelijk vorm te geven, resulteerde in ‘thuishavens’ voor elke afdeling.

Fotografie: Michel Kievits
Peter Huys

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Peter Huys, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's