#

Nieuwbouw
IKC Het Sterrenkwartier
Spijkenisse

Lees meer
Locatie
Spijkenisse
Status
In ontwikkeling
Programma

Nieuwbouw integraal kindcentrum (IKC) voor twee scholen en kinderopvang

Kenmerkend

Basisschool met gymzaal op de verdieping die ook buiten schooltijd gebruikt wordt

Opdrachtgever
Gemeente Nissewaard

Rol HEVO
Projectmanagement

Start bouw
September 2022

Architect
RoosRos Architecten

Installatieadviseur
De Blaay-Van den Bogaard

Constructeur
H4D Raadgevend Ingenieurs B.V.

Bouwfysisch adviseur
ZRi 

Aannemer
Bouwbedrijf Remmers B.V.

Flexibel gebouw dat zich kenmerkt door functionaliteit en flexibiliteit.

IKC Het Sterrenkwartier wordt een nieuw integraal kindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar, waarin twee basisscholen (RKBS Paus Johannes en CBS Marimba) komen met elk een eigen onderwijsconcept, een gymvoorziening, dagopvang en peuteronderwijs Klein Maar Dapper en gedeelde functies. 

HEVO AI binnenplein IKC Het Sterrenkwartier Spijkenisse

Wij hebben het ontwerptraject begeleid tot VO+ en de aannemer heeft het project verder uitgewerkt op basis van een Engineer and Build (E&B)-contract. Wij verzorgen het projectmanagement.
In september 2022 start de bouw van het nieuwe IKC. Het gebouw wordt bijna energieneutraal (BENG) gerealiseerd en biedt functionele en aantrekkelijke huisvesting aan de kinderen in Spijkenisse.

Slim dubbelgebruik

De scholen krijgen elk een eigen plek in het gebouw en diverse functies worden gedeeld, zoals het speellokaal, de gymfuncties en de wijkkamer. 
In het gebouw is op de eerste verdieping een gymzaal aanwezig, die buiten schooluren door diverse verenigingen gebruikt gaat worden. Slim dubbelgebruik van de ruimten door de scholen en buiten schooluren!

Flexibel in te delen school

Het gebouw wordt slim, compact en modulair van karakter. Hiermee kan flexibel worden omgegaan met de invulling en het gebruik van het gebouw, waardoor ruimten vrij in te delen zijn in bijvoorbeeld leerpleinen met lokalen en op andere dagen juist een breed scala aan kleine leerruimten.

Duurzaam

Het gebouw wordt BENG en krijgt duurzame en natuurlijke materialen: robuust, onderhoudsarm en molestbestendig. De noorderlichtkappen zorgen voor daglicht in het hart van het gebouw. Door veel transparantie in de binnenwanden wordt dit licht nog verder gebracht, waardoor lichte werkplekken en overzichtelijke onderwijsruimten ontstaan.

De nieuwbouw ligt in het park, waardoor er vanuit meerdere onderwijslokalen zicht is op het aanwezige water. De pleinen worden natuurinclusief ingericht. Op het dak worden zonnepalen aangebracht.

HEVO AI binnenzijde IKC Het Sterrenkwartier Spijkenisse

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug