# #

vmbo Veurs
Voorburg

Lees meer
Locatie
Voorburg
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw vmbo-school met theorie- en praktijklokalen, centrale ruimten en gymzaal

Kenmerkend

Optimale verhouding tussen bouwvolume en oppervlak van de buitenschil; resulteert in een energiezuinig gebouw

Opdrachtgever
Stichting Scholengroep Spinoza Voorburg 

Adres
Delflandlaan 4, 2273 CS Voorburg 

Rol HEVO
Kostenmanagement en bouwmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
4.385 m²

Start ontwerpfase
Maart 2019 

Start bouwfase
December 2020 

Ingebruikname
Maart 2022

Architect
Atelier Pro Den Haag

Constructeur
IMD Rotterdam

Installatieadviseur
Halmos Den Haag

Bouwfysisch adviseur
ZRi Den Haag

Bouwkundig aannemer
Capelse Streekbouw BV Nieuwerkerk aan den IJssel

E-installateur
BRI Electrotechniek Noordwijkerhout

W-installateur
InnQ Installaties BV Almere

De grote keuken, het restaurant en de winkel zijn aan de straatzijde geplaatst; zichtbaar en uitnodigend voor derden.

Vmbo Veurs in Voorburg is onderdeel van de Stichting Scholengroep Spinoza. Het oude schoolgebouw dateerde uit eind jaren 50 van de vorige eeuw en was aan vervanging toe. De nieuwbouw omvat theorie- en praktijklokalen, centrale ruimten en een gymzaal. Wij verzorgden het kostenmanagement en het bouwmanagement.

HEVO - vmbo Veurs Voorburg
Fotografie: Evabloem

Gebiedsontwikkeling

De nieuwbouw van deze school is onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling rond de Rijnlandlaan. Het nieuwe gebouw huisvest 400 leerlingen en vormt een eigentijds en duurzaam thuis waar leerlingen en personeel trots op kunnen zijn. In het voorjaar van 2020 is het gebouwontwerp afgerond en vervolgens heeft de Europese aanbesteding aannemers plaatsgevonden. De nieuwbouw is opgeleverd en de school verwacht aan het begin van de zomer van 2022 van haar huidige pand aan de Van Horvettestraat te verhuizen naar het nieuwe gebouw, zodat het schooljaar 2022-2023 aan de Delflandlaan gestart kan worden.

De school

De meest bijzondere faciliteiten van de school, de grote keuken, het restaurant en de winkel, zijn direct aan de Delflandlaan op een zichtbare manier gepositioneerd. Dit geeft de school een transparante uitstraling en nodigt daarnaast mensen meteen uit om gebruik te maken van deze voorzieningen. Het hart van de school bevindt zich direct bij binnenkomst in de centrale binnenruimte. Het betreft een multifunctionele centrale ruimte (ontmoetingsruimte, bijeenkomst­ruimte en pauzeplek) die via vides en trappen gekoppeld is met de rest van het gebouw. De functionele ruimten, theorie- en praktijklokalen zijn gegroepeerd rondom de centrale hal. De centrale hal vangt licht vanuit het dak en kijkt uit op drie verdiepingen.

HEVO - vmbo Veurs Voorburg
HEVO - vmbo Veurs Voorburg

Fotografie: Evabloem

Gymzaal

De ligging van de gymzaal is bijzonder. De gymzaal is geïntegreerd in het gebouw, op de 1e verdieping. In het gebouw zijn hiervoor aanvullende voorzieningen opgenomen om te voorkomen dat er in naast- en onderliggende ruimten, die ook worden gebruikt als theorielokalen, overlast is door trillingen en geluid.

De gymzaal staat in directe verbinding met een trappenhuis en een lift en is daarnaast van een extra entree voorzien, zodat het mogelijk is deze zaal in de avonduren voor allerlei evenementen te verhuren zonder dat het gehele gebouw opengesteld moet worden.

Duurzaam

Het betreft een duurzaam schoolgebouw dat past in haar omgeving en dat functioneel en eigentijds is voor leerlingen en personeel. Voor de energieopwekking wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp. Ook zijn op het dak zonnepanelen aanwezig. Een comfortabel binnenklimaat is gerealiseerd door hoge isolatiewaarden en een uitstekende luchtdichtheid van de gevels.

In het nieuws

Komend kwartaal nieuwbouw Veurs Voorburg van start

Ook interessant

Het project nieuwbouw vmbo Veurs Voorburg is opgenomen in ons boek '40 jaar onderwijshuisvesting door HEVO'.

# # # #

Fotografie: Evabloem

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug