Menu

Nieuwbouw vmbo Veurs Voorburg

vmbo Veurs Voorburg

Vmbo Veurs in Voorburg is onderdeel van de Stichting Scholengroep Spinoza. Het huidige gebouw dateert uit eind jaren 50 van de vorige eeuw. Dit oude gebouw is aan vervanging toe. De nieuwbouw omvat theorie- en praktijklokalen, centrale ruimten en een gymzaal.

Opdrachtgever
Stichting Scholengroep Spinoza Voorburg 

Adres
Delflandlaan 4, 2273 CS Voorburg 

Rol HEVO
Kostenmanagement en bouwmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
4.385 m²

Start ontwerpfase
Maart 2019 

Start bouwfase
December 2020 

Ingebruikname
Maart 2022

Architect
Atelier Pro Den Haag

Constructeur
IMD Rotterdam

Installatieadviseur
Halmos Den Haag

Bouwfysisch adviseur
ZRi Den Haag

Bouwkundig aannemer
Capelse Streekbouw BV Nieuwerkerk aan den IJssel

E-installateur
BRI Electrotechniek Noordwijkerhout

W-installateur
InnQ Installaties BV Almere

Wij verzorgen het kosten- en bouwmanagement.

De nieuwbouw van deze school is onderdeel van de integrale gebiedsontwikkeling rond de Rijnlandlaan. Het nieuwe gebouw gaat 400 leerlingen huisvesten en vormt een eigentijds en duurzaam thuis waar leerlingen en personeel trots op kunnen zijn. In het voorjaar van 2020 is het gebouwontwerp afgerond en vervolgens heeft de Europese aanbesteding aannemers plaatsgevonden. De bouw is inmiddels gestart.

De school verwacht aan het begin van de zomer van 2022 van haar huidige pand aan de Van Horvettestraat te verhuizen naar het nieuwe gebouw, zodat het schooljaar 2022-2023 aan de Delflandlaan gestart kan worden.

De school

De meest bijzondere faciliteiten van de school, de grote keuken, het restaurant en de winkel, worden direct aan de Delflandlaan op een zichtbare manier gepositioneerd. Dit geeft de school een transparante uitstraling en nodigt daarnaast mensen meteen uit om gebruik te maken van deze voorzieningen. Het hart van de school bevindt zich direct bij binnenkomst in de centrale binnenruimte. Het betreft een multifunctionele centrale ruimte (ontmoetingsruimte, bijeenkomstruimte en pauzeplek) die via vides en trappen gekoppeld is met de rest van het gebouw. De functionele ruimten, theorie- en praktijklokalen zijn gegroepeerd rondom de centrale hal. De centrale hal vangt licht vanuit het dak en kijkt uit op drie verdiepingen.

Gymzaal

De ligging van de gymzaal is bijzonder. De gymzaal is geïntegreerd in het gebouw, op de 1e verdieping. In het gebouw zijn hiervoor aanvullende voorzieningen opgenomen om te voorkomen dat in naast- en onderliggende ruimten, die ook worden gebruikt als theorielokalen, er overlast is door trillingen en geluid.

De gymzaal staat in directe verbinding met een trappenhuis en een lift en is daarnaast van een extra entree is voorzien, zodat het mogelijk is deze zaal in de avonduren voor allerlei evenementen te verhuren zonder dat het gehele gebouw opengesteld moet worden.

Duurzaam

Het betreft een duurzaam schoolgebouw dat past in haar omgeving en dat functioneel en eigentijds is voor leerlingen en personeel. Voor de energieopwekking wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp. Ook zijn op het dak zonnepanelen aanwezig. Een comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd door hoge isolatiewaarden en een uitstekende luchtdichtheid van de gevels.

In het nieuws

Komend kwartaal nieuwbouw Veurs Voorburg van start

Beelden: Atelier Pro
Mark Peters

Meer weten?

Neem dan contact op met Mark Peters, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's