Menu

Volledige ontzorging zorgappartementen

Westenhage Zwolle

Westenhage is een woonzorgcomplex in de wijk Westenholte in Zwolle. Op initiatief van de gemeente Zwolle hebben HEVO, Driezorg Zwolle en Woonzorg Nederland een wooncomplex gerealiseerd waarin 92 sociale huurwoningen voor senioren, 14 woningen voor jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum en een gezondheidscentrum zijn ondergebracht.

Opdrachtgevers
Driezorg Zwolle (opdrachtgever), Woonzorg Nederland (investeerder)

Rol HEVO
Architectenselectie, contractbeoordeling, contractmanagement, financieringsadvies, haalbaarheidsstudie, integraal ontwerpmanagement, Risicodragend Projectmanagement

Stichtingskosten exclusief btw
€ 17.676.214,--

Brutovloeroppervlak
10.020 m²

Oplevering/ingebruikname
Februari 2012

Architect
Van den Berg Groep IJsselmuiden

De zorgappartementen zijn ondergebracht in twee gebouwen. De eerstelijns- en welzijnsvoorzieningen bestaan uit een huisartsenpraktijk, een praktijk voor fysiotherapie en een apotheek. Driezorg beheert een grand café. Niet alleen voor de bewoners van het complex, maar ook voor de mensen uit de buurt. De appartementen zijn na de oplevering overgedragen aan Woonzorg Nederland.

Ontzorgen

Wij hebben dit plan onder een Risicodragend Projectmanagement-opdracht van Driezorg geheel ontwikkeld en gerealiseerd. Voor de opdrachtgever betekent dit dat hij volledig ontzorgd wordt, waarbij wij de verplichting en verantwoordelijkheid hebben het plan te realiseren binnen de vastgestelde planning en financiële kaders.

Ed van Tuil

Meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met Ed van Tuil, telefoonnummer (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's