Menu

Nieuwe vorm dienstverlening

Wissehaege Eindhoven

Een nieuw gebouw waarin de cultuurverandering en de nieuwe vorm van dienstverlening echt vorm krijgt. Dit was de doelstelling bij aanvang van het proces rondom de nieuwbouw van zorginstelling Wissehaege in Eindhoven.

Opdrachtgever
Vitalis WoonZorg Groep, Eindhoven

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement, Programma van Eisen

Stichtingskosten inclusief btw
€ 41.000.000,--

Brutovloeroppervlak
26.000 m²

Ingebruikname
2008

Architect
IAA Architecten, Enschede

Gebouwconcept

Wij waren in staat om de juiste vragen te stellen en de zorgvisie van opdrachtgever Vitalis te vertalen naar een huisvestingsvisie en een Programma van Eisen. Op basis van deze visie is een gebouwconcept ontworpen, waarin verschillende doelgroepen elk een eigen, passende woonomgeving hebben. Revaliderenden verblijven in een hotelconcept, dementerenden wonen in kleinschalige groepswoningen en mensen met een lichamelijke zorgvraag wonen in individuele appartementen.

Spil

In een aangrenzende woontoren zijn luxe seniorenappartementen ontwikkeld voor het koopsegment. De spil van het ontwerp is het indrukwekkende atrium met een hoogte van ruim zestien meter. Hier komen alle doelgroepen samen. Wij realiseerden dit woonzorgcomplex in een Risicodragend Projectmanagement-opdracht, met daarbij vooraf gegeven garanties met betrekking tot kwaliteit en budget.

Ed van Tuil

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Ed van Tuil, telefoonnummer (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's