Menu

Optopping woonzorgcomplex

WZC Zuiderhout Teteringen

Stichting Woonzorgcentra Zuiderhout Teteringen wilde de capaciteit van twee gebouwen samenbrengen op één locatie en daarmee 'kleinschalig wonen' als woonvorm toevoegen aan haar palet. De tweelaagse optopping biedt ruimte aan twaalf appartementen en twee groepswoningen.

Opdrachtgever
Zuiderhout Woonzorgcentra Teteringen

Stichtingskosten inclusief btw
€ 5.700.000,-- (totaal optopping en renovatie)

Brutovloeroppervlak
1.700 m² (optopping)

Oplevering/ingebruikname
Eerste fase: november 2012 (optopping); tweede fase: januari 2013 (renovatie)

Architect
De Architectenwerkgroep Tilburg

Afweging mogelijkheden

Samen met de architect, adviseur en constructeur, die al in gesprek waren met de stichting, onderzochten wij een aantal mogelijke oplossingen om de gewenste capaciteitsuitbreiding te realiseren: uitbreiding met een nieuwe vleugel, sloop en vervangende nieuwbouw en een optopping op het bestaande gebouw. Hierdoor konden tijdens de werkzaamheden de drie onderliggende bouwlagen normaal bewoond blijven.

Technisch en logistiek complex

De totale opgave was complex, zowel technisch als logistiek vanwege genoemde bewoning van onderliggende bouwlagen. Naast het projectmanagement hebben wij zorg gedragen voor de selectie van adviseurs en uitvoerende partijen die technisch de noodzakelijke kennis en ervaring inbrachten en konden garanderen dat de overlast voor de aanwezige bewoners tot een minimum werd beperkt.

Ed van Tuil

Meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met Ed van Tuil, telefoonnummer (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's