Renovatie

Bij renovatie passen we een gebouw zo aan dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, functionaliteit, gezondheid, brand­veiligheid, comfort etc. Hierbij maken we gebruik van zowel oude als nieuwe materialen en technieken.

Gekozen kan worden om het gebouw te herstellen en in de oorspronkelijke uitstraling terug te brengen of juist een nieuwe uitstraling te geven. Renovatie of restauratie is een slim moment om het gebouw energiezuiniger en gezonder te maken. Denk aan betere ventilatie, isolatie of het opnemen van zonnepanelen.

Duurzaam bouwen door renovatie

Het verlengen van de levensduur van een gebouw is vaak een effectieve manier van duurzaam bouwen. Renovatie bespaart vaak veel materialen en kosten. Echter een goede afweging ten opzichte van nieuwbouw is nodig: immers, er zijn ook genoeg situaties waarin nieuwbouw wel duurzamer en/of goedkoper is wanneer we de totale levensduur van een gebouw in beschouwing nemen. Dit biedt voldoende reden om te overwegen: slopen en opnieuw bouwen, of het hergebruiken van bestaand vastgoed en monumenten?

HEVO heeft de kennis en ervaring in huis om u te helpen bij het maken van die - lastige - keuze. Wij weten hoe met bestaand vastgoed om te gaan en adviseren u op basis van onder andere een businesscase en een haalbaarheidsonderzoek.

Renoveren kan soms kostbaar zijn, maar is met een goede beheersing van de exploitatiekosten prima te compenseren. Ook hierin kunnen we u ondersteunen. Omdat renovatie een specifieke tak van sport is, waarbij andere risico’s en vragen spelen dan bij nieuwbouw, hebben wij specialisten in huis die hierin deskundig zijn.

Ook interessant

Meer weten over renovatie?

Neem dan contact op met:

Bel me terug