BeSeF® werkmethode

Multifunctionele accommadaties zijn gebouwen met verschillende soorten gebruik en verschillende eigendomssituaties. De trend om integraal samen te werken zien we veelvuldig om ons heen en multifunctionele accommodaties worden bijna in elke nieuwbouwwijk gebouwd. Ook in de renovatie- en vervangingsopgaves worden steeds vaker de mogelijkheden verkend om met andere partijen samen te werken en samen onder één dak te gaan. Het doel is veelal om het maatschappelijk dienstenaanbod te bundelen, sociale emancipatie te bevorderen en kosten te besparen. HEVO heeft een methode ontwikkeld – en vaak gebruikt – om op gestructureerde wijze tot gezamenlijke huisvesting te komen: BeSeF®.

Eén visie voor de multifunctionele accommodatie

Aan het denken over een concreet gebouw gaat een belangrijke stap vooraf. Met meerdere partijen tot één gemeenschappelijke visie komen en tot één aanpak waarmee iedereen het eens is. Dat is niet makkelijk, maar wel noodzakelijk als je met elkaar zo’n multifunctionele accommodatie ontwikkelt. Welke stappen zet je bijvoorbeeld het eerst in de initiatieffase? En hoe realiseer je een sluitend financieel plaatje met kosten én opbrengsten, dat ook in de toekomst realistisch en betaalbaar blijft? 

Helder proces

BeSeF® staat voor vijf onderwerpen die essentieel zijn in het proces naar multifunctionele huisvesting: Beheer, Exploitatie, Samenwerking, Eigendom en Financiën. Het doorlopen van deze onderwerpen, gecombineerd met het Programma van Eisen en het opstellen van een businesscase, zorgt voor goede samenwerkingsafspraken en geeft helderheid over de haalbaarheid van het project.
De methode omvat een aantal producten en werkvormen voor een doelgerichte en praktische aanpak. BeSeF® is geschikt voor allerlei multifunctionele accommodaties. Van brede scholen tot hulpverleningscentra.

Ook interessant

Meer weten over onze BeSeF®-werkmethode?

Neem dan contact op met:

Bel me terug