Menu

Techniekonderwijs extra zichtbaar

Connect College Echt

Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) wilde voor het Connect College in Echt nieuwbouw voor vmbo. Daarbij werden twee uitgangspunten gehanteerd: het gebouw diende bij te dragen aan de noodzakelijke opwaardering van het vmbo en te reageren op de ligging aan de A2, de belangrijkste noord-zuidverbinding in Nederland.

Opdrachtgever
Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML)

Stichtingskosten exclusief btw
€ 8.800.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
7.200 m²

Ingebruikname
2007

Architect
VMX Architects Amsterdam

Gezamenlijk volume

Wij adviseerden om de sportzalen en de aula als één gezamenlijk volume midden in het gebouw te plaatsen. Hierdoor is het mogelijk om deze ruimten samen te voegen tot een grote ruimte voor evenementen. Rond dit volume zijn in twee lagen pleinen gesitueerd, waaromheen het onderwijs gegroepeerd is per thema.

Zichtbaar

Naast het tweelaagse deel bevindt zich een eenlaags volume. Hierin zijn de praktijklokalen geplaatst, met als doel het vaak ondergewaardeerde techniekonderwijs extra zichtbaar te maken. Door de gehanteerde hoogteverschillen ontstaat een split-level indeling, waarbij de verdiepingen vloeiend in elkaar overlopen. Zo worden overzicht en communicatie bevorderd en wordt de scheiding tussen theorie en praktijk verminderd.

Linda Kröse

Heeft u vragen over dit project?

Neem dan contact op met Linda Kröse, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's