#

Connect College Echt

Lees meer
Locatie
Echt
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw vmbo-school met sportzalen en aula (voor evenementen)

Kenmerkend

Techniekonderwijs extra zichtbaar

Opdrachtgever
Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML)

Stichtingskosten exclusief btw
€ 8.800.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
7.200 m²

Ingebruikname
2007

Architect
VMX Architects Amsterdam

De nieuwbouw is onderdeel van de brede scholen­gemeenschap in Echt met vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) wilde voor het Connect College in Echt nieuwbouw voor vmbo. Daarbij werden twee uitgangspunten gehanteerd: het gebouw diende bij te dragen aan de noodzakelijke opwaardering van het vmbo en te reageren op de ligging aan de A2, de belangrijkste noord-zuidverbinding in Nederland.

Gezamenlijk volume

Wij adviseerden om de sportzalen en de aula als één gezamenlijk volume midden in het gebouw te plaatsen. Hierdoor is het mogelijk om deze ruimten samen te voegen tot een grote ruimte voor evenementen. Rond dit volume zijn in twee lagen pleinen gesitueerd, waaromheen het onderwijs gegroepeerd is per thema.

Zichtbaar

Naast het tweelaagse deel bevindt zich een eenlaags volume. Hierin zijn de praktijklokalen geplaatst, met als doel het vaak ondergewaardeerde techniekonderwijs extra zichtbaar te maken. Door de gehanteerde hoogteverschillen ontstaat een split-level indeling, waarbij de verdiepingen vloeiend in elkaar overlopen. Zo worden overzicht en communicatie bevorderd en wordt de scheiding tussen theorie en praktijk verminderd.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug