Menu

Comfortabele en energetisch verantwoorde basisschool

Nieuwbouw Baarnsche School Baarn

Vereniging Nieuwe Baarnsche School had, dankzij de groei die zij doormaakte, behoefte aan een modern nieuw gebouw. Plaats biedend aan een basisschool voor maximaal vijfhonderd leerlingen, inclusief buitenschoolse opvang, peutervoorzieningen en sportvoorzieningen. De locatie voor de nieuwe school was het terrein van de voormalige Waldheim-mavo, aan de Vondellaan in Baarn.

Opdrachtgever                        
Vereniging Nieuwe Baarnse School

Rol HEVO                               
uitvoeren haalbaarheidsstudie en locatieonderzoek, opstellen Programma van Eisen, projectmanagement

Investering excl. btw               
€ 7.000.000

Brutovloeroppervlak (bvo)        
4.400 m²

Ingebruikname                       
december 2014

Architect                                
Spring Architecten, Rotterdam

Integraal projectmanagement

Wij voerden een haalbaarheidsstudie en locatieonderzoek uit en stelden vervolgens een Programma van Eisen op. Het bestaande gebouw werd ingrijpend verbouwd en uitgebreid met nieuwbouw. Wij hebben de realisatie op basis van integraal projectmanagement verzorgd. Dankzij extra middelen die school en gemeente beschikbaar stelden voor duurzaamheid, is een optimum gevonden tussen energiereducerende maatregelen en een zeer comfortabel klimaat.

De school is in het primair onderwijs een van de eerste gebouwen met een zelfvoorzienende warmte- en koudeopslagsysteem in de bodem. Dit, in combinatie met een hoge isolatiewaarde in de gevels, vloerverwarming en –koeling en uitgebalanceerd luchtbehandelingssysteem, maakt de school tot een van de meest comfortabele en energetisch verantwoorde basisscholen in Nederland.

Fotografie: Arthur Iterson

Het project nieuwbouw Baarnsche School Baarn is opgenomen in ons boek ’25 jaar onderwijshuisvesting door HEVO’. U kunt kosteloos een exemplaar aanvragen.

Lees alles over

Gerelateerde thema's