Menu

MFA met appartementen en commerciële en maatschappelijke ruimten

Community college, jeugdcircus en parkeergarage Amsterdam

Aan de Laan van Spartaan in Amsterdam werd in 2012 een pand opgeleverd, waarin zowel een vestiging van het ROC van Amsterdam, 84 appartementen, jeugdcircus Elleboog, commerciële ruimten, als een omvangrijke parkeergarage werden gehuisvest.

Opdrachtgever
VOF De Stadstuinen, bestaande uit Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Woningcorporatie Ymere Amsterdam

Rol HEVO
Projectmanagement, kostenmanagement ontwerpfase, aanbesteding uitvoerende partijen

Stichtingskosten exclusief btw
€ 28.000.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
24.432 m²

Ingebruikname
2012

Architect
Claus en Kaan Architecten Amsterdam

Wij verzorgden het projectmanagement en het kostenmanagement.

Het gebouwdeel van het ROC van Amsterdam beslaat 14.500 m² bvo. Hierin zijn de opleidingen van Zorg & Welzijn van het MBO College West (community college) gehuisvest. Jeugdcircus Elleboog bestaat uit kantoorruimten, oefenruimten met een theaterzaal en algemene ruimten en beslaat ongeveer 1.780 m² bvo. De commerciële ruimten beslaan 250 m². De parkeergarage voor 270 parkeerplaatsen bestaat uit twee bouwlagen onder het gebouw en is 7.900 m² bvo groot. Er zijn 84 huurappartementen gerealiseerd met een verschillende omvang. De woningen hebben allemaal een buitenruimte in de vorm van een loggia.

De combinatie van deze functies op en naast elkaar maakt het project in technische zin en qua afstemming bijzonder.

Het MBO College West en Jeugdcircus Elleboog werken in het kader van de multifunctionaliteit samen met de naastgelegen kavel waar een voorzieningencluster met diverse sportzalen is gerealiseerd. Wij hebben hiervoor ook het projectmanagement en het kostenmanagement verzorgd.

Het project Laan van Spartaan Amsterdam is opgenomen in ons boek ’25 jaar onderwijshuisvesting door HEVO’. U kunt kosteloos een exemplaar aanvragen.

Willem Adriaanssen

Wilt u meer weten over dit project?

Neem dan contact op met Willem Adriaanssen, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's