Menu

Geluidsluw voorzieningencluster

Nieuwbouw multifunctioneel voorzieningencluster Amsterdam

Naast het wegverkeerslawaai van de A10, zorgt ook het sportcentrum ‘Laan van Spartaan’ in Amsterdam-West voor een hoge geluidsbelasting. Om overlast naar de omliggende commerciële ruimten en appartementen te beperken, zijn de grote ruimten van de sporthal, de wedstrijdruimte en de sportzaal in het midden van het gebouw gesitueerd. Ze zijn losgeknipt van elkaar en van de omliggende gebouwfuncties.

Opdrachtgever
VOF De Stadstuinen, bestaande uit Bouwfonds MAB Ontwikkeling en Woningcorporatie Ymere Amsterdam

Rol HEVO 
Projectmanagement en kostenmanagement ontwerpfase, aanbesteding ontwerpende en uitvoerende partijen

Investering exclusief btw 
€ 24.000.000

Brutovloeroppervlak (bvo) 
15.730 m² (globaal 3.700 m² sport, 2.500 m² commerciële ruimten en 9.600 m² woningen)

Ingebruikname 
2013

Architect 
DP6 architectuurstudio Delft

Eisen NOC*NSF

Wij hebben een sportcentrum gerealiseerd, dat bestaat uit een grote sporthal en een kleinere sportzaal. De sporthal heeft een vrije hoogte van negen meter en is speciaal ontworpen voor het gebruik voor badminton op hoog niveau. Daarvoor moet de luchtsnelheid in de hal laag zijn, maar moet uiteraard wel voldoende geventileerd worden. Het gehele sportcentrum voldoet aan de eisen van NOC*NSF.

Multifunctioneel

Het voorzieningencluster werkt in het kader van de multifunctionaliteit samen met de naastgelegen kavel waar een vestiging van het ROC van Amsterdam, een jeugdcircus, commerciële ruimten en een parkeergarage (in totaal 24.432 m²) zijn gerealiseerd. Wij hebben hiervoor het projectmanagement en het kostenmanagement verzorgd.

Het project Laan van Spartaan Amsterdam is opgenomen in ons boek ’25 jaar onderwijshuisvesting door HEVO’. U kunt kosteloos een exemplaar aanvragen.

Henrie van den Berg

Meer weten over een NOC*NSF sporthal?

Henrie van den Berg vertelt u er graag meer over, telefoon (073) 6409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's