#

Zwembad Olympia Waalwijk

Lees meer
Locatie
Waalwijk
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw zwemaccommodatie met drie zwembaden

Kenmerkend

Zwembaden voor recreatie en wedstrijden

Opdrachtgever
Gemeente Waalwijk

Rol HEVO
Integraal Projectmanagement/Risicodragend Projectmanagement

Investeringskosten exclusief btw
€ 9.500.000

Brutovloeroppervlak (bvo)
4.825 m²

Ingebruikname
2010

Architect 
Claus & Kaan Architecten Rotterdam

Eigentijds zwemparadijs met drie zwembaden vol verrassend, veelzijdig, veilig zwem- en feestplezier.

De gemeente Waalwijk wilde een nieuwe overdekte zwemaccommodatie, die zowel voor de wedstrijdzwemmer als voor de recreatieve baantjestrekker geschikt was. Met uiteraard ook de nodige speelmogelijkheden en extra’s, zoals een wildwaterbaan en een whirlpool. Zwembad Olympia is het resultaat.

‘3-baden concept’

Na onderzoek kwamen wij tot de conclusie dat het zogeheten ‘3-baden concept’ het beste bij Waalwijk paste. Op locatie ’t Hoefsven is een nieuw complex gerealiseerd met een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een recreatiebad met glijbaan (40 m). Daarnaast is er een whirlpool, bruisbank, wildwaterbaan en kleuter- en peuterbad. De horeca sluit aan op het recreatiebad. De zwem­accommodatie ligt prachtig in de omgeving.

Bezoekerspotentieel

Door de ruimte die er op het terrein is, was het mogelijk een bijzonder gebouw te bouwen met grote recreatieve aantrekkingskracht. Door het samenbrengen van alle functies op één locatie is een beheersbare exploitatie mogelijk, wat wordt versterkt door het hoge bezoekerspotentieel.

Drie verschillende bassins

Het wedstrijdbad, een 25 meterbad met zes banen en een temperatuur van 27,5 graden, wordt gebruikt voor banenzwemmen, zwemlessen en aquasporten. Daarnaast zijn er een groot aantal verenigingen die hier gebruik van maken voor wedstrijdzwemmen, waterpolo en duiksporten. Het doelgroepenbad met beweegbare bodem en een temperatuur van 29,5 graden wordt dagelijks gebruikt voor zwemlessen, aquasporten, aquatherapie en vrijzwemmen. Beide baden zijn toegankelijk met een mindervalidentrap en op verzoek een te plaatsen tillift.

Voor de lessen ouder en kindzwemmen, aquatherapie en het recreatief zwemmen heeft zwembad Olympia nog het recreatiebad met een temperatuur van 31,5 graden. In dit recreatiebad zit een glijbaan met aparte uitglij-bak, een stroomversnelling, een waterparaplu, verschillende streams en een whirpool.

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug