# # #

Nieuwbouw HES
Amsterdam

Lees meer
Locatie
Amsterdam
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw hogeschool

Kenmerkend

De Hogeschool voor Economische Studies (HES) is in 2005 gefuseerd met de Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Opdrachtgever
Hogeschool van Amsterdam (voorheen Hogeschool voor Economische Studies)

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Omvang
30.000 m²

Oplevering
2003

Architect
Hoogstad Architecten

Installatieadviseur
De Blaay-Van den Bogaard 

Constructeur
Van de Laar

Bouwkundig aannemer
Bouwcombinatie van der Linden - Strukton vof Maarssen

Installateur
DBU Utiliteit Techniek B.V. Breda

Uitvoering
Burgers de Greef 

De HES was genomineerd in 2009 voor de Architectuurprijs Amsterdam-Zuidoost.

In opdracht van de toenmalige HES Amsterdam (Hogeschool voor Economische Studies) realiseerde HEVO 30.000 m² aan nieuwbouw van een locatie waar drie vestigingen werden samengevoegd, inclusief ondergrondse parkeergarage. HEVO voerde dit project risicodragend uit, met garanties op kwaliteit en budget.

HEVO HES kantine 2.jpg

Gevel van glas

De begeleiding van dit project startte voor HEVO met het opstellen van het Programma van Eisen, het selecteren van de architect en de aanbesteding voor de uitvoerende partijen. Het nieuwe gebouw, vlak bij de Amsterdam Arena, bestaat uit een openbare parkeergarage met daarboven een spraakmakende school. Het heeft een gebogen vliesgevel die met een groot overstek over het water steekt. Het gebouw heeft vier grote serres en een centraal atrium, restaurant met grootkeuken, hoorcollegezalen, mediatheek etc. Het gebouw heeft verder vijf liften, twee roltrappen, een klimaatinstallatie en een uitgebreid datanetwerk.

De vier atriums die als ‘overdekte binnentuinen’ dienst doen zijn zeer geschikt als pauzeruimte of voor grote ontvangsten. Aan de noordzijde is het pand zoveel mogelijk gesloten gehouden vanwege de verkeersweg die daar loopt. De spectaculaire zuidzijde daarentegen is volledig van glas.

Volledig ontzorgen

Het interieur bestaat uit een avontuurlijke aaneenschakeling van gangen en pleinen, van ontmoetings­punten en onderwijsruimten, van doorkijkjes en dwarsverbanden. Onder het pand is een parkeergarage voor 200 auto’s aangelegd. HEVO realiseerde dit project risicodragend, waarbij we als gedelegeerd opdrachtgever het project en de betrokken partijen aanstuurden. Om de opdrachtgever volledig te ontzorgen stelden we ons bovendien garant voor de kwaliteit van het nieuwe pand en het projectbudget.

Het gebouw is in 2003 in gebruik genomen.

# # # #
Mark Peters HEVO.jpg

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug