#

Terraza Avans Hogeschool
's-Hertogenbosch

Lees meer
Locatie
's-Hertogenbosch
Status
Gereed
Programma

Transformatie van kantoor naar onderwijsgebouw

Kenmerkend

Binnen tien weken is het kantoorgebouw getransformeerd naar een onderwijsgebouw

Opdrachtgever
Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch

Stichtingskosten inclusief btw
€ 4.600.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
6.500 m²

Bouwtijd
Tien weken

Ingebruikname
2012

Architect
Ter Haar Van Ling Architecten Eindhoven

Bouwkundig aannemer
Bouwbedrijf Hazenberg Vught

Korte lijntjes en bedrijven die weten welke kwaliteit opdracht­gever Avans Hogeschool vereist, hebben bijgedragen aan het succes.

Om de druk op het hoofdgebouw verder terug te brengen, zijn twee academies van Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch begin januari 2012 verhuisd naar een nieuwe locatie. In het Terraza-gebouw, aan het Hervenplein 2, zijn nu de Academie voor Sociale Studies en de Juridische Hogeschool gehuisvest.

# #

Van kantoor naar onderwijsgebouw

De nieuwe locatie is een bestaand gebouw dat - in samenwerking met HEVO - is getransformeerd van kantoorpand tot onderwijslocatie. Het bestemmingsplan voorzag in het gebruik van het gebouw als kantoorruimte en als onderwijsinstelling. De vijf verdiepingen boden voorheen plaats aan 350 kantoor­medewerkers; nu aan ongeveer 2.000 studenten en medewerkers.

Snelle transformatie

Binnen tien weken is het kantoorgebouw getransformeerd naar een schoolgebouw. Door met vaste nevenaannemers en toeleveranciers te werken, is het ons gelukt om deze razendsnelle transformatie van het zogeheten Terraza-gebouw in ’s-Hertogenbosch binnen het tijdsbestek te voltooien.

De circa 6.500 m² kantoorruimte stond al geruime tijd leeg. Een unieke buitenkans voor Avans Hogeschool die een fysiek onderkomen zocht voor de Academie voor Sociale Studies en de Juridische Hogeschool. In opdracht van HEVO, gedelegeerd opdrachtgever en directievoerder van Avans Hogeschool, heeft Hazenberg alle plafonds verwijderd om de installatietechniek te wijzigen en binnenwanden verplaatst om de ruimten geschikt te maken. Zeventig procent van alle wanden werd herplaatst. Ook is het gebouw aangepast aan de huidige brandwerende eisen. 

Het gebouw beschikte al over een draagconstructie die een flexibele indeling mogelijk maakt. Dat was van groot belang, omdat de plattegrond van een kantoorgebouw en een onderwijsgebouw hemelsbreed van elkaar verschillen.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug