Inclusiviteit moet vanzelfsprekend zijn. Yvon Ketelaars

De behoeften van kinderen en docenten in het speciaal onderwijs zijn anders en veel specifieker dan in het reguliere onderwijs. Het is voor deze bijzondere doelgroepen extra belangrijk de schooldagen door te brengen in een gebouw dat hen goed past en faciliteert. Vijf procent van alle scholieren zit op het speciaal onderwijs. Soms in een prima gebouw, maar regelmatig in niet passende, slecht onderhouden en verouderde gebouwen. Daar moet verandering in komen. Hoe dat te organiseren? HEVO denkt graag met u mee in de mogelijkheden en ontwikkelt samen met u vanuit uw onderwijsvisie een passend huisvestingsplan.

De uitdaging van speciaal onderwijs

De uitdaging bij huisvesting van het speciaal onderwijs is het spanningsveld tussen kleine leerlingenaantallen, de behoefte aan een hoog voorzieningenniveau en een beperkt budget. Wij houden van uitdagingen en durven ze aan te gaan. Steeds vaker zien we dat op stedelijk of regionaal niveau de samenwerking wordt gezocht tussen verschillende scholen en zorginstellingen waardoor zogenaamde expertise- of kennis­centra ontstaan. De samenwerking moet optimaal tot uiting komen in het voorzieningen­niveau, maar het is ook zaak dat iedere organisatie zijn eigenheid behoudt en de verschillende doelgroepen geen last hebben van elkaar. De samenwerking moet voor iedere partner een meerwaarde hebben. HEVO heeft ruime ervaring met het realiseren van dergelijke huisvesting met meerdere partijen.

Onthulling naam Kenniscentrum Oud-Beijerland

Vinger aan de pols

Het domeinteam Speciaal Onderwijs houdt de vinger aan de pols bij de brede ontwikkelingen binnen de verschillende doelgroepen van het speciaal onderwijs. Daarnaast zijn we actief in het inclusiever maken van regulier onderwijs en ander maatschappelijk vastgoed. Wij delen onze specifieke kennis graag met u. Onze digitale cursus ‘Hoe bouw ik een (V)SO-school?’ geeft een mooi beeld van aandachtspunten waar u bij de bouw van een nieuwe school aan moet denken. Voor een vrijblijvend gesprek over uw specifieke vraagstuk zijn wij altijd bereikbaar!

Domeinteam Speciaal Onderwijs

Een aantal teamleden stellen zich graag met een kort filmpje aan u voor.

Introductiefilmpje HEVO-team Speciaal Onderwijs
De belangrijkste diensten voor speciaal onderwijs:

Verder lezen?

Meer weten over speciaal onderwijs?

Neem dan contact op met:

Bel me terug