#

MFC Atria
Leusden

Lees meer
Locatie
Leusden
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw multifunctionele accommodatie met drie basisscholen, gymzaal en buitenschoolse opvang

Kenmerkend

Bijna energieneutraal gebouw met gezonde exploitatie

Opdrachtgever
Stichting Voila Leusden

Rol HEVO
Opstellen Programma van Eisen, organiseren DBME-aanbesteding, projectmanagement, contractmanagement

Investering exclusief btw
€ 4.109.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
2.867 m²

Ingebruikname 
September 2016

Architect structuurontwerp 
DMV Architecten Kerkrade

Architect
Bureau Bos architecten

Het DBME-contract heeft een looptijd van bijna 22 jaar, met een exploitatieperiode van 20 jaar.

In het nieuwe multifunctioneel centrum Atria in Leusden zijn onder meer drie basisscholen (De Vallei, De Bongerd en De Klimrakker), een gymzaal en een buitenschoolse opvang gehuisvest. De infrastructuur rondom het gebouw is vernieuwd, inclusief een parkeerterrein met kiss & ride-zone.

exterieur_atria_leusden.jpg
Fotografie: Fotostudio Image & Motion

Integrale opdracht

Opdrachtgever Stichting Voila Leusden heeft een overeenkomst gesloten voor het ontwerp, de realisatie, het technisch onderhoud en het energieverbruik van het gebouw voor een periode van twintig jaar na de ontwerp- en bouwfase. Op ons advies is gekozen voor een integrale opdracht, omdat Voila een kwalitatief hoogstaande duurzame huisvesting wenste en ontzorgd wilde worden op de gebouwprestaties en financiële lasten in de exploitatiefase.

Hierbij is door ons effectief gestuurd op de realisatie van de optimale Total Cost of Ownership, waarbij Voila de verantwoordelijkheid draagt voor de duurzaamheid en prestaties van de ontwikkelde gebouwoplossing. Wij hebben de architectenselectie georganiseerd, alsmede het proces voor de Design, Build, Maintain & Energy-aanbesteding, inclusief het opstellen van het contract. Daarnaast hebben wij het Programma van Eisen opgesteld en het project- en contractmanagement verzorgd.

Kwaliteit

Voor de aanbesteding is de methode van Best Value Procurement toegepast, waarbij het budget bekend is gemaakt en partijen zijn geselecteerd op kwaliteit. Door deze aanpak, met duurzame gunningscriteria, is een bijna energieneutraal gebouw (BENG) gerealiseerd volgens Frisse Scholen klasse B. Het centrum wordt geëxploiteerd binnen de normatieve vergoeding van scholen voor onderhoud en energie.

In de media

Ook interessant

Het project nieuwbouw MFC Atria Leusden is opgenomen in ons boek ’35 jaar onderwijs­huisvesting door HEVO’.

# # #

Fotografie: Fotostudio Image & Motion

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug