#

CBG Utrecht

Lees meer
Locatie
Utrecht
Status
Gereed
Programma

Verbouwen en moderniseren bestaand kantoor

Kenmerkend

Vijf vestigingen naar één centrale locatie met invoering HNW

Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst

Stichtingskosten exclusief btw
€ 3.465.000,--

Brutovloeroppervlak (bvo)
3.200 m²

Ingebruikname
Januari 2012

Architect
Beltman Architecten Enschede

Design & Build en Het Nieuwe Werken.

Het College ter beoordeling van Geneesmiddelen valt onder het ministerie van VWS en bestaat uit een college en een secretariaat dat is ondergebracht in een agentschap (ACBG). Voorheen was dit adviesorgaan gevestigd op vijf verschillende locaties in Nederland, maar in 2012 werden alle vestigingen in één bestaand pand ondergebracht.

Kwaliteitsbewaker

Bij de opdracht, die door de Rijksgebouwendienst in de markt werd gezet als Design & Build, hebben wij het Voorontwerp verder uitgewerkt en gerealiseerd. Wij hadden daarin de rol van projectmanager en onafhankelijke kwaliteitsbewaker. De belangrijkste taken lagen in de waarborging van de eisen uit de vraagspecificatie in ontwerp en uitvoering, de aansturing van de ontwerpende en uitvoerende partijen en de verificatie van ontwerp en uitvoering richting opdrachtgever.

Het Nieuwe Werken

In het bestaande kantoorpand over vijf verdiepingen introduceerden wij Het Nieuwe Werken (232 werkplekken voor 350 medewerkers). De verdiepings­vloeren zijn doorbroken door grote vides en verbonden door open trappen. De bovenste verdieping, met uitzicht over Utrecht, bestaat uit een vergader­centrum, voorzien van een collegezaal en een hoge ‘plantwall’ in de foyer.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug