#

Kindcentrum De Vuurvogel Malden

Lees meer
Locatie
Malden
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw kindcentrum met kinderopvang en buitenschoolse opvang

Kenmerkend

Duurzaam, bijna energieneutraal gebouw in een groene, open omgeving

Opdrachtgever
Stichting Conexus Nijmegen

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
1.960 m²

Oplevering/ingebruikname
Maart 2021

Architect
B2 Architecten, Molenhoek

Aannemer
BUKO Algeco

Financieel management
AK+, Nijmegen

Landschapsarchitecten
Buro Poelmans Reesink, Arnhem
Bureau Niche, Heilig Landstichting

Bouwteampartner buitenruimte
Dolmans Landscaping, Duiven

Het is een gelijkvloers en open gebouw geworden met plekken voor spelen, samenwerken, het gesprek voeren en vieringen. Directeur Jean Paul Later

Na ruim 40 jaar onderwijs op twee locaties in Malden, was de school toe aan een nieuw gebouw op één centrale locatie. Midden in het nieuw in te richten Kroonwijkpark is een prachtig nieuw en duurzaam, bijna energieneutraal kindcentrum gerealiseerd. Het kindcentrum vormt de spil in het nieuwe Kroonwijkpark, met daarin hoogteverschillen, slingerende paden, speelgelegenheid, zitgelegenheid en veel natuur.

HEVO Vuurvogel 2.jpg

Nieuwbouw

De twee bestaande verouderde jenaplanschoolgebouwen aan de Veldsingel en De Schoren zijn vervangen door nieuwbouw. In kindcentrum De Vuurvogel is een basisschool voor circa 300 leerlingen en kinder- en buitenschoolse opvang van KION gehuisvest. Hierdoor biedt het kindcentrum een ononderbroken aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Wij hebben de nieuwbouw van Kindcentrum De Vuurvogel middels Risicodragend Projectmanagement gerealiseerd.

Het nieuwe kindcentrum is ontwikkeld voor Stichting Conexus en KION. Zelfstandig én samen werken op je eigen niveau, je werk plannen en verantwoordelijkheid dragen. Luisteren naar elkaar en positieve kritiek geven en krijgen. De vier kernactiviteiten die jenaplanscholen onderscheiden zijn gesprek, spel, werk en viering. 

School

In het nieuwe gebouw is een ruime en lichte centrale hal gesitueerd waar naast werken ook speciale activiteiten kunnen plaatsvinden zoals vieringen, presentaties, vergaderingen en keuzecursussen.De lokalen zijn ingericht voor wereldoriëntatie met voldoende computers zodat een hele stamgroep hier kan werken. De interne begeleiding, de directie en de administratie hebben ieder een eigen ruimte.De koffiehoek van de leerkrachten heeft een open karakter en is daardoor zeer toegankelijk voor kinderen en ouders. Deze openheid is typerend voor het kindcentrum. 

Direct rond het nieuwe kindcentrum is er veel groen. Voor de school is een grote 'avonturenkuil', een groen gebied waar kinderen op een avontuurlijke manier kunnen spelen, met veel houten speeltoestellen, zand en water. Voor alle groepen zijn er buitenlokalen, zitplekken voor de kinderen en tuintjes waarin de verschillende groepen aan de slag kunnen.

Duurzaamheidsambities

Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en mogelijk worden in de toekomst ook zonnecollectoren geplaatst. 

Met het realiseren van kindcentrum De Vuurvogel is een belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van Malden en het Kroonwijkpark. Om het kindcentrum staat geen hek, zodat gebouw en park op een natuurlijke manier in elkaar overgaan. Het park biedt voor alle kinderen in de omgeving een fijne speelplek en voor omwonenden een groene oase om te wandelen en te recreëren.

In de media

De Vuurvogel in Malden: een duurzaam gebouw in een groene open omgeving

# #

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug