Menu

Duurzame nieuwbouw kindcentrum De Vuurvogel

De Vuurvogel Malden

Na ruim 40 jaar onderwijs op twee locaties in Malden, is de school toe aan een nieuw gebouw op één centrale locatie. Midden in het nieuw in te richten Kroonwijkpark komt een prachtig nieuw en duurzaam, bijna energieneutraal kindcentrum. Het kindcentrum vormt de spil in het nieuwe Kroonwijkpark, waarin hoogteverschillen, slingerende paden, speelgelegenheid, zitgelegenheid en veel natuur terug te vinden zal zijn.

Opdrachtgever
Stichting Conexus Nijmegen

Rol HEVO
Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak (bvo)
1.960 m²

Oplevering/ingebruikname
Maart/april 2021

Architect
Bulkens Architecten BNA, Molenhoek

Aannemer
BUKO Huisvesting, Vuren

Financieel management
AK+, Nijmegen

Landschapsarchitecten
Buro Poelmans Reesink, Arnhem
Bureau Niche, Heilig Landstichting

Bouwteampartner buitenruimte
Dolmans Landscaping, Duiven

De nieuwbouw vervangt de huidige twee verouderde jenaplanschoolgebouwen aan de Veldsingel en De Schoren. In Kindcentrum De Vuurvogel komt een basisschool voor circa 300 leerlingen en kinder- en buitenschoolse opvang van KION.

Wij leveren in de vorm van Risicodragend Projectmanagement een bijdrage aan de nieuwbouw van Kindcentrum De Vuurvogel. Naar verwachting kan de nieuwbouw maart/april 2021 in gebruik worden genomen.

Het nieuwe kindcentrum wordt ontwikkeld voor Stichting Conexus en KION. Zelfstandig én samen werken op je eigen niveau, je werk plannen en verantwoordelijkheid dragen. Luisteren naar elkaar en positieve kritiek geven en krijgen. De vier kernactiviteiten die jenaplanscholen onderscheiden zijn gesprek, spel, werk en viering. 

School

In de nieuwbouw komt een ruime en lichte centrale hal waar naast werken ook speciale activiteiten kunnen plaatsvinden zoals vieringen, presentaties, vergaderingen en keuzecursussen.
De lokalen zullen ingericht worden voor wereldoriëntatie met voldoende computers zodat een hele stamgroep hier kan werken. De interne begeleiding, de directie en de administratie krijgen ieder een eigen ruimte.
De koffiehoek van de leerkrachten zal een open karakter hebben en daardoor zeer toegankelijk zijn voor kinderen en ouders. Deze openheid is typerend voor het kindcentrum. 

Direct rond het nieuwe kindcentrum komt er veel groen. Voor de school komt een grote ‘avonturenkuil’, een groen gebied waar kinderen op een avontuurlijke manier kunnen spelen, met veel houten speeltoestellen, zand en water. Voor alle groepen zijn er buitenlokalen, zitplekken voor de kinderen en tuintjes waarin de verschillende groepen aan de slag kunnen.

DUURZAAMHEIDsambities

Op het dak worden zonnepanelen en mogelijk in de toekomst ook zonnecollectoren geplaatst.
Daarnaast is de gemeente Heumen in het kader van de energietransitie bezig met onderzoek naar onder andere een Ecovat voor de buurt en de school. 

Met het realiseren van kindcentrum De Vuurvogel wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de toekomst van Malden en het Kroonwijkpark.

Arno Aarts

Meer weten?

Neem dan contact op met Arno Aarts, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's