Menu

Begeleiding doordecentralisatie

Eemsdeltacollege Delfzijl en Appingedam

HEVO heeft de opdracht om het Eemsdeltacollege - een scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo - voor haar locaties in de gemeenten Delfzijl en Appingedam te adviseren en te begeleiden in het traject van doordecentralisatie.

Dit traject vindt plaats in een periode waarin het Eemsdeltacollege het initiatief voorbereidt voor de realisatie van een geheel nieuwe onderwijscampus in Appingedam-Delfzijl. Zij werkt daarin samen met het ROC Noorderpoort, dat eveneens gehuisvest zal gaan worden op deze nieuw te ontwikkelen campus. De campus zal onderdak bieden aan circa 1.800 tot 2.000 scholieren en studenten en kent naast verschillende onderwijsgebouwen ook sportaccommodaties.

In een eerder traject hebben de beide onderwijsinstellingen met de betrokken gemeenten vastgesteld dat het gezamenlijk realiseren van een nieuwe campus een meer duurzame oplossing biedt dan het voortgaan met de bestaande huisvesting. Bijzondere uitdagingen liggen in de noodzaak tot het aardbevingsbestendig maken van huisvesting en de demografische ontwikkelingen in het gebied Noordoost Groningen. Wij begeleiden het Eemsdeltacollege met het financieringsvraagstuk en de formalisering van de doordecentralisatie in overeenkomsten en adviseert ten aanzien van effecten op bedrijfsvoering en realisatiestrategie.

Gerhard Jacobs

Meer weten over deze opdracht?

Neem contact op met Gerhard Jacobs, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's