Menu

Nieuw schoolgebouw voor Daltonschool Confetti

Daltonschool Confetti Arnhem

Confetti kreeg middels het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Primair Onderwijs gemeente Arnhem de kans om na te gaan denken over nieuwbouw in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf te Arnhem. De school was gehuisvest in het relatief nieuwe Multifunctioneel Centrum De Omnibus in dezelfde wijk. Maar dankzij de groei van het aantal leerlingen was er behoefte aan meer onderwijsruimte in de wijk.

Opdrachtgever
Flores Onderwijs Arnhem (voorheen DeBasisFluvius)

Adres
Vederwolk 17, 6846 DM Arnhem

Rol HEVO
Programma van Eisen, selectie architect en adviseurs, Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak
Circa 1.890 m² bvo

Oplevering
2021

Architect
Thomas Architecten 's-Hertogenbosch

Constructeur
Adviesbureau Van de Laar bv, Eindhoven

Installatieadviseur
De Blaay - Van den Bogaard, Capelle aan den IJssel

Bouwfysisch adviseur
DWA, Gouda

Bouwkundig aannemer
Dombosch Bouw, Oss 

Werktuigbouwkundig installateur
Willems Uden Technische Installaties, Uden 

Elektrotechnisch installateur
Van Hees Elektrotechniek, Tilburg 

Bouwkundig opzichter
CBB, Arnhem

Hazet Tekenbureau

Wij hebben namens Flores Onderwijs (voorheen DeBasisFluvius) het volledige project van de nieuwbouw Daltonschool Confetti van circa 1.890 m² bvo middels Risicodragend Projectmanagement begeleid.

Dit project is het tweede nieuwbouwproject dat wij in samenwerking met Flores Onderwijs en de gemeente Arnhem hebben begeleid.
Wij zijn gestart met het opstellen van een Programma van Eisen. Met het team van Confetti zijn alle specifieke eisen en wensen voor de nieuwbouw doorgenomen. Doordat de gebruikers al in een redelijk nieuw schoolgebouw waren gehuisvest was voor hen heel duidelijk wat ze wel en niet wilden op basis van ervaring.

Na het opstellen van het Programma van Eisen en het houden van een architectenselectie en een selectie van adviseurs zijn wij gestart met het ontwerp. In het ontwerpteam en met de projectgroep samen is het ontwerp volledig uitgewerkt tot een bestek. Het ontwerp is zodanig uitgewerkt dat het zowel binnen als buiten de onderwijsfunctionaliteiten goed faciliteert en dat er tevens ruimte is voor aanpassingen in de komende 40 jaar.

De visie van de school vertaald naar het ontwerp

De school ligt in een groene parkomgeving, een natuurlijke lesomgeving voor de kinderen. De structuur van de school is heel helder opgezet in twee bouwlagen waarbij er clusters zijn van drie of vier lokalen rondom een leerplein. Het leerplein is de plek waar kinderen, ouders en docenten werken en samenkomen, waar kinderen initiatief tonen en ondernemend zijn; een dynamisch en levendig plein waar medewerkers en leerlingen trots op kunnen zijn. De koppeling tussen het leerplein en de lokalen is erg belangrijk, leerlingen dienen op diverse plekken in het gebouw te kunnen werken. Ook het gehele installatieprincipe is hierop ingericht. Het gebouw kent aan de binnenzijde maar ook naar buiten toe veel transparantie en openheid.
Door de gebruikers is er in het gehele ontwerptraject goed meegedacht, niet alleen over de grootte en positionering van de ruimten maar ook zeker over het gebruik, aansluitpunten en afwerkingen van ruimten.

Het ontwerp is begin 2020 aanbesteed. De oplevering heeft voor de zomervakantie van 2021 plaatsgevonden.

Iris Jansen

Meer weten?

Neem dan contact op met Iris Jansen, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's