Menu

Nieuw schoolgebouw voor Daltonschool Confetti

Daltonschool Confetti Arnhem

Confetti heeft middels het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Primair Onderwijs gemeente Arnhem de kans gekregen om na te gaan denken over nieuwbouw in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf te Arnhem. De school is momenteel gehuisvest in het relatief nieuwe Multifunctioneel Centrum De Omnibus in dezelfde wijk. Maar dankzij de groei van het aantal leerlingen is er behoefte aan meer onderwijsruimte in de wijk.

Opdrachtgever
DeBasisFluvius Arnhem

Adres
Vederwolk 17, 6846 DM Arnhem

Rol HEVO
Programma van Eisen, selectie architect en adviseurs, Risicodragend Projectmanagement

Brutovloeroppervlak
Circa 1.890 m² bvo

Oplevering
2021

Architect
Thomas Architecten 's-Hertogenbosch

Wij begeleiden namens DeBasisFluvius het volledige project van de nieuwbouw Daltonschool Confetti van circa 1.890 m² bvo middels Risicodragend Projectmanagement.

Dit project is het tweede nieuwbouwproject dat wij in samenwerking met DeBasisFluvius en de gemeente Arnhem mogen begeleiden.
Wij zijn gestart met het opstellen van een Programma van Eisen. Met het team van Confetti zijn alle specifieke eisen en wensen voor de nieuwbouw doorgenomen. Doordat de gebruikers momenteel al in een redelijk nieuw schoolgebouw zijn gehuisvest is voor hen heel duidelijk wat ze wel en niet willen op basis van ervaring.

Na het opstellen van het Programma van Eisen en het houden van een architectenselectie en een selectie van adviseurs zijn wij gestart met het ontwerp. In het ontwerpteam en met de projectgroep samen is het ontwerp volledig uitgewerkt tot een bestek. Het ontwerp is zodanig uitgewerkt dat het zowel binnen als buiten de onderwijsfunctionaliteiten goed gaat faciliteren en dat er tevens ruimte is voor aanpassingen in de komende 40 jaar.

De structuur is heel helder opgezet in twee bouwlagen waarbij er clusters zijn van drie of vier lokalen rondom een leerplein. De koppeling tussen leerplein en lokalen is erg belangrijk, leerlingen dienen op diverse plekken in het gebouw te kunnen werken. Ook het gehele installatieprincipe is hierop ingericht. Het gebouw kent aan de binnenzijde maar ook naar buiten toe veel transparantie en openheid.
Door de gebruikers is er in het gehele ontwerptraject goed meegedacht, niet alleen over de grootte en positionering van de ruimten maar ook zeker over het gebruik, aansluitpunten en afwerkingen van ruimten.

Het ontwerp zal begin 2020 aanbesteed gaan worden zodat we over kunnen gaan tot de realisatie. De oplevering staat gepland voor de zomervakantie van 2021.

Iris Jansen

Meer weten?

Neem dan contact op met Iris Jansen, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's