HEVO Iris Jansen.jpg
Iris Jansen
Projectmanager
Creatief binnen de kaders. Samen de juiste huisvesting waarmaken.

Samen de juiste huisvesting waarmaken is iets waar ik naar streef in mijn werk. Met de nadruk op samen: samen met de opdrachtgever, gebruikers, specialisten en experts ga je dit proces aan.

Een proces om te komen tot de juiste huisvesting is een intensief traject waar je met elkaar in stapt. Dat proces start met een goede kaderstelling. Deze kaderstelling wordt gevormd door vragen te stellen als: wat wil ik gaan bereiken, welke middelen heb ik om dit te kunnen gaan doen en wat zijn ieders belangen? Van daaruit gaat het verder, stap voor stap.

Zelf werk ik graag aan een project van ‘kop tot staart’, van ‘droom tot oplevering’. Het proces van onderzoeken wat nu eigenlijk mogelijk is. Denk daarbij aan haalbaarheids­studies en het opstellen van Programma’s van Eisen tot het daadwerkelijk realiseren van een gebouw. Zowel de interactieve sessies met gebruikers voor het samenstellen van een Programma van Eisen als een rondgang op de bouw geven mij energie.

In een bouwproces heb je te maken met verschillende meningen en expertises. In mijn ogen is het een kunst om deze meningen te bundelen en mensen in hun kracht te zetten om vervolgens dat uiteindelijke doel met elkaar te behalen. Ook dient er aandacht te zijn voor details; ieder onderdeel doet er namelijk toe voor de uiteindelijke gebruiker. Door de looptijd van projecten wordt er vaak langere tijd samengewerkt met een opdrachtgever, experts en gebruikers. De ‘klik’ is daarbij ook van belang; in complexe en dynamische processen moet je op elkaar kunnen vertrouwen en ervan uit kunnen gaan dat afspraken worden nageleefd. Transparantie en open communicatie zijn daarbij van groot belang en daar streef ik ook naar.

Mijn ambitie is om op een creatieve, enthousiaste en open manier een project te begeleiden. Het voorbereiden en realiseren van een project is namelijk iedere keer weer een leuk en leerzaam proces. Begin 2015 ben ik gestart bij HEVO als projectleider/adviseur. Sindsdien werk ik aan diverse adviesprojecten en bouwmanagementprojecten in onderwijs, sport en zorg. Daarbij maak ik ook altijd zoveel mogelijk gebruik van mijn achtergrond als architect. Binnen HEVO werk ik met een veelzijdige groep collega’s met veel kennis die ingezet kan worden voor de projecten en waar ik ook iedere dag nog van kan leren.