#

Nieuwbouw kindcentrum Geldermalsen

Lees meer
Locatie
Status
Loopt
Programma

Nieuwbouw kindcentrum

Kenmerkend

Flexibel gebouw waar samenwerken centraal staat

Opdrachtgever
Gemeente West Betuwe, Geldermalsen

Gebruikers
OBS Jan Harmenshof (Fluvium Openbaar Onderwijs)
Oranje Nassauschool (CPOB)
Chapeau Kinderwerk

Rol HEVO
Visievorming, Plan van Aanpak, opstellen Programma van Eisen, kostenmanagement, projectmanagement, selectie ontwerpteam en directievoering

Oplevering
Eind 2025

Ingebruikname
Januari 2026

Architect
Architectenzaak Heerlen

Constructeur
Van de Laar Eindhoven

Installatieadviseur
Klictet Oisterwijk

Adviseur bouwfysica en brandveiligheid
ZRi Den Haag

Toezicht
CBB Arnhem

Bouwkundig aannemer
Kuijpers Bouw Heteren BV

Werktuigbouwkundig installateur
Willems Uden BV

Elektrotechnisch installateur
Huisman Etech Experts BV, Druten

De wil om samen te werken voor alle kinderen maakt dit een uniek kindcentrum!

In 2021 heeft de gemeente West Betuwe het Integraal Huisvestingsplan (IHP) goedgekeurd. Dit plan omvat de bouw van nieuwe huisvesting voor OBS Jan Harmenshof en de Oranje Nassauschool in Geldermalsen.

Na de sloop van het oude gebouw van OBS Jan Harmenshof zal er op dezelfde locatie een nieuw kindcentrum worden gerealiseerd en biedt onderdak aan:

  • OBS Jan Harmenshof (Fluvium Openbaar Onderwijs).
  • CBS Oranje Nassauschool (CPOB).
  • Kinderopvang Chapeau Kinderwerk, inclusief vier dagopvanggroepen.
  • Buitenschoolse opvang.
  • Een gymzaal.
HEVO | IKC Geldermalsen
Impressie: Architectenzaak

Verbinding

Bij de bouw van het nieuwe kindcentrum staat duurzaamheid en de verbinding tussen binnen en buiten centraal. Het gebouw is ontworpen met veel plekken om samen te leren en te spelen, en het sluit perfect aan bij modern onderwijs. De focus op samenwerking en integratie voor alle kinderen maakt dit kindcentrum uniek.

Door de verbinding tussen mensen in het kindcentrum ontstaan er waardevolle samenwerkingen die anders misschien niet tot stand zouden komen!

Belangrijk voor de leefbaarheid

De aanpak van dit kindcentrum is een uitstekend voorbeeld van hoe onderwijs en leefbaarheid gecombineerd kunnen worden. Het kindcentrum, dat kinderen van 0 tot 13 jaar de ruimte biedt om te leren, spelen en zich te ontwikkelen, fungeert als een essentiële kernvoorziening en ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Samenwerken

Beide schoolbesturen en scholen zien de nieuwbouw als samenwonen onder één dak waarbij ze graag willen samenwerken als het gaat om het gebouw en de faciliteiten. 

Gebouwen moeten ‘duurzaam presteren’

Dit betekent dat de focus niet alleen op het bouwproces ligt, maar juist op het totaal van bouwproces en volledige gebruikscyclus. Juist in deze gebruikscyclus komt de meerwaarde van een duurzame huisvestingsoplossing tot uiting.

Duurzaamheid en binnenklimaat

Het kindcentrum is ontworpen als een energieneutraal gebouw (ENG). De zonnepanelen spelen een belangrijke rol hierin, echter door de huidige congestieproblemen is het op dit moment nog niet mogelijk om deze zonnepanelen te installeren.

Het nieuwe gebouw krijgt een comfortabel binnenklimaat, dat onder andere wordt gekenmerkt door goede ventilatie, veel natuurlijk daglicht en het gebruik van duurzame materialen. Het schoolgebouw zal gebruik maken van een gesloten WKO-systeem met brine-water warmtepompen. Door vraaggestuurde ventilatie, verwarming en koeling kan het binnenklimaat efficiënt worden geregeld met minder vermogen, waardoor lucht, warmte en koelte precies daar komen waar leerlingen en medewerkers zich bevinden. Dit resulteert in een kostenefficiënt gebouw.

Daarnaast is er veel aandacht voor de terreininrichting, waaronder de ondergrondse infrastructuur, natuurlijke waterberging en biodiversiteit. Het omliggende terrein biedt een natuurlijke omgeving waar alle kinderen van het kindcentrum kunnen spelen en ontdekken, inclusief een prachtig speelbos.

# #

Impressies: Architectenzaak

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Bel me terug