Menu

Nieuwbouw Bijna Energie Neutraal Gebouw

Sportaccommodatie Utrecht

Begin 2018 staat de bouw van een nieuwe sporthal en horecavoorziening aan de Loevenhoutsedijk in Utrecht gepland. Het gebouw zal gebruikt worden door onderwijsinstellingen en sportverenigingen (met name korfbalvereniging Synergo) en zal eveneens voor sportevenementen beschikbaar zijn.

Opdrachtgever
Utrechtse Vastgoed Organisatie

Rol HEVO
Advisering opzet en gunningscriteria Europese aanbesteding, aanpak kwaliteitsmanagement, onderhouds- en energiemanagement en opstellen Programma van Eisen onderhouds- en energiemanagement

Bouwkosten
€ 3 miljoen exclusief btw

NCW-budget onderhoud
€ 466.000,-- exclusief btw

Brutovloeroppervlak (bvo)
2.080 m²

Oplevering
Najaar 2018

Architect
LIAG architecten en bouwadviseurs

Huisvestingsprestaties

Wij hebben van de Utrechtse Vastgoed Organisatie (onderdeel gemeente Utrecht) opdracht gekregen voor advisering bij de organisatie van de nieuwbouw. Sportaccommodatie Loevenhoutsedijk wordt georganiseerd in een Design-Demolish-Build-Maintain bouworganisatievorm, met een looptijd van twintig jaar exploitatie. De nieuwbouw moet een bijna energieneutraal gebouw (BENG) worden. Daarnaast heeft de gemeente de ambitie om circulair bouwen te stimuleren. Door de integrale bouworganisatievorm krijgt de gemeente de hoogst mogelijke zekerheid over het nakomen van de duurzame huisvestingsprestaties.

Duurzaamheidsambities

Ook adviseren wij over de opzet en gunningscriteria van de Europese aanbesteding, de aanpak van het kwaliteitsmanagement volgens de UAV-GC en de eisen en borging van het onderhouds- en energiemanagement. De gemeente Utrecht heeft hoge duurzaamheidsambities, zoals het realiseren van bijna energieneutrale gebouwen (BENG) en het stimuleren van de circulaire economie. De Gemeentelijke Praktijkrichtlijn (GPR) wordt toegepast om de duurzaamheidsprestaties te kwantificeren.

Beeld boven (artist-impression): LIAG architecten en bouwadviseurs

Willem Adriaanssen

Meer weten over dit project of BENG?

Neem contact op met Willem Adriaanssen, telefoon (073) 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's