# # #

Gemeentewerf
Mijnsheerenland

Lees meer
Locatie
Mijnsheerenland
Status
Gereed
Programma

Verbouwen en verduurzamen gemeentewerf

Kenmerkend

De gemeentewerf is verbouwd voor huisvesting van de gemeentelijke buitendienst

Opdrachtgever
Gemeente Hoeksche Waard

Architect
Roos Ros Architecten Oud-Beijerland

Bouwkundig aannemer
Van Driel - Maasdam

Adviseur installaties
De Blaay-Van den Bogaard

De werf is BENG en gasloos met een prettig binnenklimaat en werkomgeving.

In navolging van de harmonisatie van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen in 2019 is de gemeentelijke huisvesting van de Hoeksche Waard aangepast aan de behoeften en wensen van de gemeente. Eind 2019 is daarom gestart met een huisvestingsplan voor de buitendienst van de gemeente Hoeksche Waard.

HEVO foto 2 gemeentewerf Mijnsheerenland.jpg

Als vervolg op het huisvestingsplan van de buitendienst, waaruit naar voren kwam dat een centrale locatie met steunpunten de voorkeur genoot, is de centrale locatie van de buitendienst verbouwd. Na het adviseren in het huisvestingsplan hebben wij de gemeente ondersteund in het opstarten van het verbouwingstraject om de gemeentewerf in Mijnsheerenland functioneel geschikt te maken voor de huisvesting van de gemeentelijke buitendienst. Met de architect en de aannemer (bouwteam) hebben wij gekeken hoe de werf geschikt gemaakt kon worden voor het grotere aantal kantoormedewerkers. Een interne verbouwing volgde, waarin de bestaande kantine is omgebouwd tot kantoorvloer en er een nieuwe, lichte kantine is gerealiseerd in de oorspronkelijke werkplaats. Een van de overhead­deuren van de werf is vervangen door een glazen pui, wat zorgt voor een lichte en vriendelijke omgeving in de kantine.

Gedurende de verbouwing kwamen aanvullende duurzaamheidswensen naar voren. Er is door de gemeente een aanvullend budget beschikbaar gesteld om deze duurzaamheidsambities te behalen. De verbouwde gemeentewerf wordt voorzien van warmtepompen, zonnepanelen en een verbeterd luchtbehandelingssysteem. Na de verbouwing is de werf een bijna energieneutraal gebouw (BENG) en gasloos met een prettig binnenklimaat en werkomgeving ten behoeve van de medewerkers van de buitendienst.

Wij verzorgden het project- en procesmanagement van de implementatie van het voorkeursscenario van de variantenstudie. Onze brede dienstverlening bestond onder andere uit: Programma van Eisen, ontwerp- en bouwmanagement, organiseren aanbesteding en selectie, bouwteamcoördinatie, directievoering en kostenmanagement.

Ook interessant

# #
Malco van den Eijnde HEVO.jpg

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug