#

Waterweg Wonen
Vlaardingen

Lees meer
Locatie
Vlaardingen
Status
Gereed
Programma

Nieuwbouw kantoor en ontwikkeling en implementatie werkconcept

Kenmerkend

Nadenken over een nieuw werkconcept loont

Brutovloeroppervlak (bvo)
2.369 m²

Investering exclusief btw
€ 6.860.000,--

Oplevering
Juli 2016

Volstaan kon worden met een kleiner, flexibeler kantoor dan oorspronkelijk ontworpen.

Eind juli 2016 is woningcorporatie Waterweg Wonen verhuisd naar een nieuw bedrijfspand aan de Van Hogendorplaan in Vlaardingen. Het nieuwe pand maakt deel uit van een nieuwbouwplan, waarin ook scholen en appartementen werden gerealiseerd. HEVO is als projectmanager en ontwikkel- en verandermanager betrokken geweest bij de realisatie van het nieuwe kantoor voor Waterweg Wonen. Door op een flexibele manier te gaan werken kon uiteindelijk volstaan worden met een kleiner kantoor dan in eerste instantie ontworpen.

Fotografie: Roos Aldershoff Fotografie en Zenber Architecten

Nieuw werkconcept

Ontwikkelaar en bouwer waren reeds betrokken, toen Waterweg Wonen zich bedacht dat het slim zou zijn om met het ontwikkelen van nieuwe huisvesting ook direct de huidige manier van werken onder de loep te nemen. Om dit traject vanaf dat moment in samenhang te vervolgen, is voor Waterweg Wonen een slimme zet gebleken. Wij hebben als vastgoedspecialist in huisvestingsconcepten niet alleen een rol gespeeld in het uitvoeren van het projectmanagement voor de bouw van het fysieke gebouw, maar hebben ook geadviseerd in het ontwikkelen van een nieuw en efficiënt werkconcept en de implementatie ervan. Door allereerst stil te staan bij de wijze waarop men als vraaggestuurde en resultaatgerichte dienstverlener optimaal zou kunnen en willen werken, werd duidelijk dat volstaan kon worden met een kleiner kantoor dan oorspronkelijk ontworpen. In het kader van de duurzaamheidsambities van Waterweg Wonen een mooi winstpunt. Elke niet gebouwde vierkante meter is tenslotte een duurzame vierkante meter.

Openheid en transparantie

Het resultaat is een open en transparante, maar vooral inspirerende werkomgeving die uitnodigt tot ontmoeting en samenwerking. De verhuizing levert ook kostenbesparing op aangezien Waterweg Wonen voorheen twee panden huurde en nu geheel is gevestigd in één pand, waarin tevens de werkplaats is geïntegreerd. Dat maakt samenwerken gemakkelijker en sluit beter aan bij de krimpende organisatie. Het nieuwe kantoor is opgeleverd met het BREEAM-certificaat ‘Very Good’, wat ook mooi past bij de duurzaamheidsambities van Waterweg Wonen.

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug