#

RIVA
's-Hertogenbosch

Lees meer
Locatie
's-Hertogenbosch
Status
Gereed
Programma

Kantoren herinrichten en advies moderne werkconcepten

Kenmerkend

Transformatie bankkantoor naar nieuwe werkconcepten

Kantoren zijn geschikt gemaakt voor Het Nieuwe Werken.

Kantoortoren RIVA in het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch heeft nieuwe gebruikers. Het oorspronkelijke bankkantoor heeft veel van zijn oude functie verloren en geeft ruimte aan nieuwe werkvormen voor uiteenlopende bedrijven. Enkele daarvan adviseerden wij bij de inrichting van hun kantoor en het werken volgens eigentijdse werkconcepten.

zelfstroom_werkcafe_830x282px.jpg
Fotografie: Image & Motion

Evolvere en CrossKnowledge

Wij begeleidden de bedrijven Evolvere en CrossKnowledge bij hun keuzes voor Het Nieuwe Werken op de 11e verdieping in het RIVA-gebouw. Wij maakten het ontwerp en begeleidden de aannemers­selectie. In mei 2017 zijn de bedrijven verhuisd.

Zelfstroom

Zelfstroom verruilde de Gruyterfabriek voor het RIVA-gebouw in ’s-Hertogenbosch. Wij hebben in samenwerking met de gebouwbeheerder een plan opgesteld waarin de 8e verdieping van het gebouw voor Zelfstroom geschikt is gemaakt.

Wij waren betrokken bij het ontwerp en de prijsvorming en coƶrdineerden het proces. In beginsel hebben wij samen met architectenbureau De Twee Snoeken een huisvestingsvisie geformuleerd. Later is dit samen met Studio Man&Paard verder uitgewerkt tot een ontwerp. Insteek daarbij was dat er op de standaard vloerindeling van het RIVA-gebouw meer openheid en industriƫle uitstraling zou komen. Dit past beter bij een jong bedrijf met relatief jonge werknemers. Zelfstroom hanteerde de steekwoorden: hip, dynamisch, grote diversiteit in een modern jasje. Daarbij horen ook een goede werking van de klimaatinstallaties en een aangename akoestiek. Wij hebben op helikopterniveau de belangen van Zelfstroom en Unifore DMC (gebouwbeheerder) behartigd.

Resultaat is een hippe werkomgeving. Als je binnenkomt ervaar je direct een dynamische omgeving. De werknemers worden gefaciliteerd met zowel sta- als zit-werkplekken. Een aantal plekken is zelfs uitgerust met hometrainers onder het bureau. Slechts zeer beperkt zijn er wanden toegepast en daar waar ze zijn toegepast, zijn het fraaie glazen systeemwanden.

Zelfstroom wilde een meer industriële uitstraling, dit is bereikt door een groot deel van de systeem­plafonds weg te laten. Door een deel van de systeemplafonds te handhaven is er geen negatief effect op de klimaatinstallatie.

Sinds mei 2017 huist Zelfstroom naar alle tevredenheid op de 8e verdieping van het RIVA-gebouw, waar niets meer herinnert aan de nostalgie van een traditioneel bankkantoor.

Nieuwe hoofdentree

Samen met de gebouwbeheerder hebben wij onderzocht of de entree van het RIVA-gebouw verbeterd zou kunnen worden. Wij hebben architect De Twee Snoeken geselecteerd voor het esthetisch ontwerp. De centrale hal krijgt meer transparantie en de fysieke entree zal meer geaccentueerd worden in de gevel. Het ontwerp wordt momenteel verder uitgedetailleerd.

riva_hoofdentree_bestaand.jpg
Hoofdentree bestaand
riva_hoofdentree_nieuw.jpg
Hoofdentree nieuw

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug