Bouwadvies vastgoed en huisvesting

Wat is bouwadvies?

Bouwadvies is advies en begeleiding op het gebied van bouwprojecten. Het omvat het verstrekken van deskundig inzicht, strategisch advies en praktische begeleiding gedurende het gehele bouwproces. Bouwadvies kan worden ingezet voor diverse projecten, zoals nieuwbouw, renovaties, uitbreidingen of herontwikkeling van vastgoed. 

HEVO onderscheidt zich als het gaat om de invulling van professioneel bouwadvies. Winifred van den Bosch

Efficiëntie en kwaliteit in bouwadvies

Bij het ontwikkelen en realiseren van vastgoedprojecten komt er veel kijken. Het vereist niet alleen technische expertise, maar ook strategisch inzicht en gedegen projectmanagement. Daarom staan wij voor u klaar met ons uitgebreide bouwadvies voor vastgoed, waarmee we uw project naar een hoger niveau tillen.

Onze ervaren en deskundige adviseurs begrijpen de uitdagingen waarmee vastgoedontwikkelaars, investeerders en eigenaren worden geconfronteerd. Of het nu gaat om een nieuwbouwproject, renovatie of herbestemming, wij bieden professioneel bouwadvies op maat om uw visie te realiseren en maximale waarde te creëren met uw vastgoedinvestering. We ondersteunen u bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het optimaliseren van bouwprojecten.

Onze bouwadviseurs werken nauw met u samen om uw doelstellingen te begrijpen en een strategie te ontwikkelen die aansluit bij uw behoeften. We bieden begeleiding gedurende het hele proces, vanaf het eerste advies tot aan de uiteindelijke oplevering. Onze expertise bouwadvies omvat onder andere:

  • Projectmanagement: onze ervaren projectmanagers nemen de leiding en zorgen voor een soepele projectuitvoering. Ze bewaken het budget, de planning en de kwaliteit, en coördineren de verschillende betrokken partijen.
  • Ontwerp- en bouwadvies: we bieden gedetailleerd ontwerp- en bouwadvies om ervoor te zorgen dat uw project voldoet aan de regelgeving en de hoogste kwaliteitsnormen. We identificeren optimalisatiemogelijkheden, adviseren over duurzaamheidsaspecten en helpen bij het selecteren van de juiste materialen en technieken.
  • Kostenbeheersing: een belangrijk aspect van elk vastgoedproject is kostenbeheersing. Onze experts analyseren de financiële haalbaarheid, voeren kostenramingen uit, adviseren over kostenbesparende maatregelen en bewaken het budget tijdens de uitvoering.
  • Risicomanagement: risico's zijn onvermijdelijk in de bouwsector, maar met ons bouwadvies minimaliseren we potentiële risico’s en vinden we ook kansen. We identificeren en evalueren risico’s en kansen, ontwikkelen strategieën om deze te beheersen en zorgen voor een solide risicomanagementplan. Met Risicodragend Projectmanagement gaan we een stap verder en bieden we opdrachtgevers in een vroeg stadium zekerheid op het gebied van prijs, planning en kwaliteit van het project, gecombineerd met een grote invloed op het proces. Het is ideaal voor opdrachtgevers die maximaal ontzorgd willen worden zonder extra kosten en die zekerheid willen hebben over het beste eindresultaat.
  • Kwaliteitsborging: kwaliteit is van cruciaal belang voor het succes van uw vastgoedproject. Kwaliteit begint bij een goed programma en bij een maakbare vertaling ervan in een ontwerp. We kennen de markten waarin we actief zijn door en door en weten zo wat er nodig is voor goede huisvesting. Op deze wijze gaan we niet alleen voor de vanzelfsprekende kwaliteitscriteria, maar gaan we ook een stap verder dan anderen en bepalen daarmee de norm. Wij toetsen ontwerpen, documenten en ideeën, voeren inspecties uit en zorgen ervoor dat het eindresultaat voldoet aan alle vereisten en specificaties.
  • Veiligheid: zorgen dat de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen op de bouwplaats vormt een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Dit omvat het identificeren van mogelijke veiligheidsrisico's, het opstellen van veiligheidsplannen, het waarborgen van naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsveiligheid en het implementeren van maatregelen om ongevallen en letsel te voorkomen. HEVO is als een van de eerste advies- en projectmanagement­bureaus gecertificeerd op trede drie van de Safety Culture Ladder.
  • Selectie ontwerp- en bouwteams en aanbestedingen conform Europese regelgeving: met onze expertise en ervaring kunnen we zorgvuldig de juiste professionals selecteren bij het opbouwen van een sterk en gekwalificeerd team dat in staat is om het ontwerp- en bouwproject succesvol uit te voeren. We werken ook regelmatig samen met engineers die met HEVO een op elkaar ingespeeld ontwerpteam vormen. Ook hebben we ruime ervaring in het begeleiden van aanbestedingen volgens de nationale en Europese procedure. Wij begrijpen het belang van een commerciële aanbesteding én kunnen deze inpassen in de regelgeving. Wij ondersteunen onze klanten daarbij bij elke stap van het aanbestedingsproces.

Met ons bouwadvies voor vastgoed en huisvesting streven we ernaar om uw project tot een succes te maken. We geloven in een transparante en collaboratieve aanpak, waarbij we nauw met u samenwerken om uw doelstellingen te realiseren binnen de gestelde tijd en budget.

Neem vandaag nog contact met ons op. Samen zorgen we voor een succesvolle projectrealisatie.

Ook interessant

Meer weten over bouwadvies?

Neem dan contact op met:

Bel me terug