HEVO Martijn van Gemert.jpg
Martijn van Gemert
Adviseur Expertisecentrum

Als opgeleid bouwkundige heb ik duurzaamheid niet van oudsher in mijn DNA zitten. Tijdens mijn hele opleiding is dit thema niet aan bod geweest. Dit moet veranderen!

Als bouwkostenadviseur volg ik het complete bouwproces en geef het mede vorm, met de focus op de meerwaarde voor de uiteindelijke gebruiker. Mijn collega’s en ik benaderen de projecten integraal, zodat er geen ‘grijze gebieden’ over het hoofd worden gezien. 

Naast mijn focus op bouwkosten, is duurzaamheid mijn specialisme.

Als GPR Gebouw Expert & Assessor zie ik veel verschillende projecten in diverse disciplines. Utiliteitsbouw is daarbij mijn corebusiness. Persoonlijk spreekt de diversiteit in duurzame aspecten die in dit model zijn verwerkt mij erg aan. Het gaat immers om de optimale mix van aspecten als gezondheid, bruikbaarheid, energie en milieu die ervoor zorgt dat een prettig en goed gebouw wordt opgeleverd.

Betaalbaarheid is altijd een belangrijke beslisfactor. HEVO ontwikkelde de HEVO kostenconfiguratoren. Met deze instrumenten leveren we een bijdrage aan een objectieve discussie over de kwaliteit en betaalbaarheid van onderwijsgebouwen in Nederland.

De balans brengen tussen duurzaamheid, kwaliteit en kosten is wat mij drijft.

Duurzaam en circulair bouwen is mijn specialisme en het ambacht van nu. Door mijn bijdrage aan de werkgroep Circulariteit werken we binnen HEVO aan het creëren van gebouwen die niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook de toekomst van onze planeet beschermen.