#

GGD ’s-Hertogenbosch

Lees meer
Locatie
's-Hertogenbosch
Status
Gereed
Programma

Renovatie en transformatie kantoor

Kenmerkend

Kernwaarden vernieuwen, verbinden en klantgericht werken voelbaar in het kantoor

Opdrachtgever
GGD Hart voor Brabant 's-Hertogenbosch

Rollen HEVO
Locatieonderzoek, selectie adviseurs, ontwerpbegeleiding, projectmanagement

Brutovloeroppervlak
1.350 m²

Architect
Ex-Interiors Nieuwegein

Technisch advies
Ingenieursbureau Nelissen Eindhoven

Bouwkundig aannemer
Hazenberg Bouw Vught

Installateur
Hoppenbrouwers Techniek Udenhout

De nieuwe huisvesting brengt GGD Hart voor Brabant dichter bij de klant. Femke van den Oetelaar, projectleider GGD Hart voor Brabant

Samenwerken stimuleren en gastvrij zijn. Dat doet de nieuwe huisvesting van de GGD Hart voor Brabant in ’s-Hertogenbosch.

Na een huuropzegging bij het vorige gebouw van de GGD Hart voor Brabant, een nieuwe beleidsvisie en een besparingsdoelstelling om te bezuinigen op overhead zijn wij vroegtijdig betrokken geraakt om te zoeken naar een nieuwe locatie. Deze is in ’s-Hertogenbosch gevonden tegenover het provinciehuis aan de Pettelaarpark 10. Dit gebouw had een voldoende grote begane grond voor het gezondheidsplein en aansluitend een ruime eerste verdieping voor de rest van het programma. Dit project is een goed voorbeeld waarbij Office2Stay is geïmplementeerd.

Fotografie: Mike van Schoonderwalt

Wij begeleidden gelijktijdig een architecten-, adviseurs- en aannemersselectie om in een korte tijd te kunnen ontwerpen en te realiseren in bouwteam, waar zo nodig vooruitbesteld kon worden. Door met een compact team intensief op te trekken hebben wij het ontwerp- en uitvoeringstraject effectief begeleid en is tijdig gekomen tot een resultaat dat recht doet aan de wensen van de GGD Hart voor Brabant.

De huisvesting (1.350 m²) heeft een publiek gezondheidsplein, een plaza voor procespartners en een activiteitgerelateerd kantoorconcept. Wij verzorgden het locatieonderzoek, de selectie van adviseurs, de ontwerpbegeleiding en het projectmanagement tijdens de realisatie.

Gezondheidsplein

Het gezondheidsplein is open en transparant gemaakt naar de directe omgeving, maar geeft toch de nodige privacy in de wachtruimte. Om het gezondheidsplein is een diversiteit aan spreek- en behandelkamers opgenomen.

Plaza

Uniek aan het plaza is de hoeveelheid verschillende typen vergaderruimten. Zo is er een klassieke vergaderruimte, maar ook een open overlegruimte, informele spreekplekken, 1-op-1-ruimten, brainstormruimten, presentatieruimte met tribune, een vergaderruimte waar geen tafel is opgenomen en zijn vergaderruimten koppelbaar.

Werkgebied

Het werkgebied is efficiënt ingericht met een rustgevend kleurenpalet. Verschillende typen werkplekken maken hier het activiteitgerelateerd werken mede mogelijk.

In het gebouw is duurzaamheid terug te zien in het gebruik van materialen en de inrichting van het werkplekconcept. In de inrichting is ook een C2C kastenwand opgenomen die gemaakt is van hergebruikte bureautafelpoten.

Dit gebouw is het eerste van in totaal vijf kantoorprojecten voor de GGD Hart voor Brabant. In de toekomst volgen nog de locaties in Tilburg, Oss, Waalwijk en Uden.

https://www.ggdhvb.nl/locaties/s-Hertogenbosch

Ook interessant

Nieuwe huisvesting brengt GGD Hart voor Brabant dichter bij de klant (relatiemagazine 360°, voorjaar 2021).

# # #

Fotografie: Mike van Schoonderwalt

Meer weten over dit project?

Neem dan contact op met:

Bel me terug