Menu

Anders werken VNO-NCW en MKB Nederland

VNO-NCW en MKB Nederland Den Haag

VNO-NCW en MKB Nederland hebben de ambitie om het beste ondernemersklimaat ter wereld voor een welvarend en leefbaar Nederland te realiseren. Dit vraagt om een andere manier van (samen)werken van de organisatie, ondersteund door de juiste middelen, waaronder de huisvesting.

De Malietoren in Den Haag, het kantoor waar VNO-NCW en MKB Nederland zijn gehuisvest, sluit functioneel niet meer aan bij de gewenste multidisciplinaire en projectmatige manier van samenwerken en ook de uitstraling laat te wensen over. Het kantoor moet een dynamisch en herkenbaar Ondernemershuis worden, waar medewerkers op een prettige manier kunnen (samen)werken en leden op een inspirerende en gastvrije wijze kunnen worden ontvangen.

Prettig samenwerken in een dynamisch kantoor.

VNO-NCW en MKB Nederland hebben ons gevraagd hen te begeleiden bij het benoemen van hun visie op Anders Werken gekoppeld aan de organisatiedoelstellingen. Om vervolgens het Programma van Eisen op te stellen, een architect te selecteren en samen met de architect te komen tot een nieuw inrichtingsontwerp. Vervolgens hebben we opdracht gekregen voor het begeleiden van het realisatietraject. Parallel hieraan is samen met HR een programma gemaakt om de verandering voor de medewerkers in te richten.

De verbouwing betreft het aanpassen van een drietal kantoorvloeren en het congrescentrum wordt aangepakt. Het meest in het oog springend is de aanpassing van de begane grond. Hier wordt een levendige en dynamische ontmoetingsplek gerealiseerd waar medewerkers elkaar, maar ook leden kunnen ontmoeten.

Het kloppend hart van het Ondernemershuis.

De nieuwe indeling en sfeer van de ontmoetings- en werkomgeving vergroot de aantrekkingskracht voor onderhuurders en leidt tot efficiënter ruimtegebruik; twee kantoorvloeren worden vrijgespeeld en leiden daarmee tot kostenreductie. De inverdieneffecten genereren financiële ruimte om te investeren in het versterken en borgen van de structuur en de kwaliteit van de werkorganisatie. Kortom een win-winsituatie.

Artist-impression ZENBER Architecten
Alexandra Meeuwisse

Meer weten?

Neem dan contact op met Alexandra Meeuwisse, telefoon 073 6 409 409

Lees alles over

Gerelateerde thema's