HEVO_Willem Adriaanssen.jpg
Willem Adriaanssen
Partner / Procesmanager / Adviseur

Ik word enthousiast van vernieuwende vragen en houd van projecten waarin opdrachtgevers en gebruikers dingen willen verbeteren en wensen hebben die erom vragen buiten de gebaande paden te denken. In de duurzaamheidstransitie moet er namelijk een enorme omslag en verbetering van de gebouwde omgeving worden gerealiseerd. Dat vraagt om innovatieve oplossingen en echt met elkaar onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Ik hou ervan om zowel te bouwen aan huisvesting als aan organisaties.

Met even veel plezier werk ik aan huisvesting als aan het verder brengen van organisaties. Bouwen aan gebouwen en organisaties die echt waardevol zijn. Voor mij betekent dat duurzame gebouwen realiseren waar mensen gelukkig in zijn en goed functionerende organisaties die waarde toevoegen. Waar mensen met veel werkplezier actief kunnen zijn met relevante opgaves. Ik ben er steeds op uit om voorbeeldprojecten te realiseren die mensen inspireren, zoals Aeres Hogeschool in Almere en Lyceum Schravenlant in Schiedam. Wanneer mijn werk een positief effect heeft op mensen, organisaties en de leefomgeving, heb ik mijn doel bereikt. Huisvesting is immers heel belangrijk voor mensen, het heeft directe invloed op hun functioneren én hun leefplezier.

Het is voor mij de uitdaging om in ieder project meer te realiseren dan mogelijk leek.

Ik vind het een uitdaging om in ieder project meer te realiseren dan vooraf mogelijk leek. Ik zie het als mijn rol om opdrachtgevers, stakeholders, collega’s en alle betrokken partijen te inspireren en mee te krijgen om ‘die extra stap’ te zetten. Het realiseren van dromen; als je dát mag vormgeven, dat is echt gaaf. De markten waarin ik actief ben zijn onderwijs, sport, gemeenten, kantoren en bedrijfshuisvesting. Binnen deze markten houd ik me ook bezig met new business development.

Publicaties van Willem Adriaanssen

#

Whitepaper productieve en inspirerende werkomgeving kantoor

Het verbouwen van een kantoor kan een tijdrovend en mogelijk zelfs vervelend project worden. Een kantoorverbouwing kan een hoop vragen oproepen en tot frustratie leiden. Een gestructureerde aanpak kan helpen.
#

Strategisch Huisvestingsplan

Een Strategisch Huisvestingsplan biedt een organisatie een gedegen aanpak en fundament voor beslissingen over bijvoorbeeld onderhoud, verbouwingen, huren en nieuwbouw.
#

Aandacht voor de wellbeing van werknemers in gebouwen

Het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden van medewerkers in gebouwen krijgt in brede kring veel aandacht. Wat zouden organisaties concreet kunnen (of moeten) doen om het welbevinden of ‘werkgeluk’ van hun medewerkers te vergroten?
#

Aandacht geven is de sleutel

Hoe een plek aanvoelt, is van grote betekenis. Een plek maken waar mensen zich prettig voelen, vraagt om aandacht. En aandacht geven aan een plek mag op een persoonlijke en uitgesproken manier. Mensen mogen ervaren dat er op die plek iets gebeurt, dat het er bijzonder is.
#

Een kantoor verbouwen, de vier fasen

Het kantoor verbouwen zonder zorgen en gedoe! Organisaties onderschatten vaak wat hier bij komt kijken. Willem Adriaanssen en Mark van der Vliet pleiten voor een gestructureerde aanpak, waarbij ze vier fasen onderscheiden.
#

Een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw

Aeres Hogeschool in Almere laat zien dat het kan: een duurzaam gebouw realiseren dat even ambitieus is als de studenten die er opgeleid worden. In vele opzichten is het project een schoolvoorbeeld van circulaire nieuwbouw.
#

Bouw Coenecoop College officieel van start

Op donderdag 21 april is de nieuwbouw van het Coenecoop College in Waddinxveen gestart met een feestelijke bijeenkomst. De school gaat met ingang van schooljaar 2023-2024 onderwijs geven in een nieuw, modern en toekomstbestendig gebouw.
#

Whitepaper stappenplan om bestaand vastgoed gasloos te maken

Het IPCC-rapport is duidelijk: onmiddellijke versnelling is nodig om de opwarming van de aarde beperkt te houden tot 1,5 graad. We moeten vol inzetten op gedragsverandering!