HEVO Yvon Ketelaars.jpg
Yvon Ketelaars
Senior adviseur

Mijn opleiding tot architect en achtergrond als kind van (twee generaties) onderwijzers komen perfect samen in mijn dagelijkse werk als huisvestingsadviseur in het onderwijs. Ik heb een grote interesse voor onderwijsontwikkelingen en de vertaling hiervan naar huisvesting. Ik ben oplossingsgericht opgeleid én ingesteld. 

Ik vind het heerlijk om mensen uit het onderwijs mee te nemen in de wereld van het bouwen!

Het mooie van mijn werk is dat ik maatschappelijk betrokken mensen mag ondersteunen en adviseren bij het aanpakken van hun uitdaging. Daar hou ik van. Praten, luisteren, doorvragen, wat is nu echt de essentie van dit specifieke vraagstuk? Er mag gedroomd worden. Dit, samen met een flinke dosis realisme, gebaseerd op ervaring, zorgt dat de verwachtingen beter overeenkomen met het resultaat. Zo’n resultaat kan erg divers zijn, bijvoorbeeld een strategisch of Integraal Huisvestingsplan, een ruimtelijk en functioneel Programma van Eisen, een locatieonderzoek, maar ook een specifiek financieel advies om een goed budget voor de nieuwbouw of renovatie van een schoolgebouw te genereren. 

Elk vraagstuk is een heerlijke puzzel die ik graag wil oplossen.

Sinds enkele jaren ben ik domeinleider speciaal onderwijs binnen HEVO. Een rol die ik niet licht opvat. Als moeder van twee kleine kinderen weet ik dat je als ouder het beste onderwijs wilt organiseren voor je kind. Dat ‘beste onderwijs’ is niet altijd te vinden binnen de reguliere onderwijsinstellingen. Het aanbod van speciaal onderwijs is in Nederland gelukkig groot en divers. De huisvesting laat echter regelmatig te wensen over. Samen met mijn team ben ik actief bezig om huisvesting van het speciaal onderwijs beter onder de aandacht te brengen. Dat houdt ook in dat inclusiviteit in elk huisvestingstraject dat wij doen veel aandacht krijgt.