Menu

ir. Richard Fikse

Projectmanager / Adviseur

richard.fikse@hevo.nl

Een complexe opgave die vraagt om een creatieve oplossing; dat vind ik leuk

Ik hou me bezig met kantoren, universiteiten en hoge scholen. Ik doe van alles: business cases, duurzaamheidsstrategie, planontwikkeling, contractadvies, huisvestingsadvies, projectmanagement en meer. Vaak zijn het projecten met een integrale contractvorm, daar weet ik inmiddels veel van.

Mijn werkterrein is heel breed, maar juist die diversiteit in de projecten maakt het voor mij interessant.

Gebouwen faciliteren wat mensen doen. Het is aan ons om dat zo goed mogelijk te laten functioneren

Als je het hebt over werken, onderzoeken en leren dan heeft een gezonde en plezierige omgeving een positief effect op prestaties. Er is veel onderzoek naar gedaan en daaruit blijkt bijvoorbeeld dat een goed klimaat belangrijk is.  

Ook een met zorg vormgegeven gebouw heeft z’n uitwerking. Denk daarbij aan materiaalstelling en kleurgebruik. Simpele dingen als bijvoorbeeld voldoende groen in de werkomgeving hebben al effect.

Ik ben afgestudeerd op transformatie en hergebruik van gebouwen en ben nu bezig met revitalisatie: het weer actueel en relevant maken van gebouwen. Dat vormt de lijn in mijn dagelijkse praktijk. 

Laatst kreeg ik van een opdrachtgever terug dat hij mijn heldere gestructureerde aanpak kon waarderen. Ik bewaar het overzicht en zorg ervoor dat we in samenwerking tot een verrassend concept komen.

Richard Fikse

Laten we onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen

Neem contact met me op, telefoonnummer (073) 6 409 409